10 indretningstips til at få en lille stue til at se stor ud

10 indretnings tips: Få en lille stue til at se stor ud

Det er ikke i alle hjem, at man har en stor stue. Faktisk har mange en lidt mindre stue, og det kan være vanskeligt at forestille sig, hvordan man bedst muligt laver indretning af en lille stue. Mange har en forestilling om, at stuen skal være et hyggeligt og imødekommende sted, hvor familie og venner kan samles. Desværre kan en lille stue godt komme til at virke lidt trang.

Hvis du har en lille stue, er der flere ting, du kan gøre for at få den til at virke større. Læs med her, og få 10 gode tips til, hvordan du kan indrette en lille stue.

Indretning af en lille stue

Billedet er fundet på Pinterest.

Skær ned på mængden af møbler

Når du tænker på en stue, forestiller du dig sandsynligvis nogle helt bestemte møbler. Måske er sofa, sofabord og fjernsyn obligatoriske for dig, men du vil også gerne have plads til en kommode, en bogreol og et tv-møbel.

Når du skal lave indretning af en lille stue, er du nødt til at gå lidt på kompromis med mængden af møbler. Du får ikke nødvendigvis plads til alle de arvestykker, som du gerne vil. Du er nødt til at tænke praktisk og ikke lade dig styre af dine møblers affektionsværdi.

WOUD Array skænk

Billedet er fra WOUD og Array skænken kan findes her.

Brug højden i rummet

Når gulvpladsen i din stue er begrænset, er det en god idé at udnytte højden i rummet. Vil du have mulighed for at opbevare brætspil, bøger eller andet i din stue, bør du tænke dig godt om.

Et tv-møbel eller en kommode fylder begge meget i bredden, og dermed optager de meget gulvplads. I stedet bør du anskaffe dig et smalt skab eller en smal reol, der fylder mere på væggen end på gulvet.

Hübsch sofabord

Billedet er fra Hübsch. Sofabordet kan findes her og lampen kan findes her.

Find et mindre sofabord

Selvom du skal lave indretning af en lille stue, kan du sagtens få plads til et sofabord. Det kræver bare, at du nytænker bordet en smule. I stedet for at anskaffe dig et stort sofabord, bør du lede efter et bord, der har opbevaring i flere niveauer. På den måde kan du få et lige så stort overfladeareal, som et større sofabord har. Det er bare fordelt på flere lag.

For at få sofabordet til at virke mindst muligt kan du desuden overveje at finde et bord med glasplader.

 

Drop gardinerne

I din indretning af en lille stue er det nødvendigt at overveje, om du kan undvære nogle ting. En af de ting, du bør tage med i dine overvejelser, er gardiner. Selvom gardiner kan være både dekorative og praktiske, optager de meget plads, og desuden blokerer de for det naturlige lys.

Hvis du er komfortabel med det, kan du derfor vælge at droppe dem helt. Måske vender dine vinduer ud mod din egen have. Måske bor du højt oppe i et etagebyggeri. I så fald har du ikke nødvendigvis brug for gardiner.

Louise Roe City nips

Billedet er fra Louise Roe Copenhagen.

Skær ned på nips

Mange af os elsker at stille nips i boligen, men i din indretning af en lille stue kommer nips nemt til at ødelægge det for dig. Hvis du har for mange pyntegenstande stående fremme, stjæler de opmærksomhed, og de kan få din stue til at virke både rodet og overvældende. Skær derfor grundigt ned på dine pyntegenstande, og vælg kun et par simple lysestager, billeder, vaser eller andet.

Du bør også undgå at hænge hylder op, da rummet virker større, når øjnene kan hvile på glatte og rolige overflader.

 

Brug lyse farver til indretning af lille stue

Farver kan have rigtig meget at sige i din lille stue indretning. Mens mørke farver ofte virker omsluttende, kan lyse farver få et rum til virke større og mere imødekommende. Derfor kan du med fordel male både dine vægge og lofter hvide.

Bliver det for kedeligt for dig, kan du også anvende andre lyse farver. Hold også gerne dine møbler og de andre ting i din stue i lyse farver.

 

Fokuser på én væg

Det kan være fristende at hænge billeder, malerier og hylder på alle vægge i stuen. Dog bliver din lille stue kun mindre, hvis du fylder alle vægge op. Vælg i stedet for én væg, som du fokuserer på. Du kan tapetsere den, eller du kan hænge alle dine billeder og andre ting på væggen.

For at få din stue til at se størst muligt ud bør du desuden hænge dine billeder lidt højere op, end du normalt ville gøre. Det skaber mere plads i din indretning af den lille stue.

 

Sørg for masser af lys i rummet

Når du skal indrette en lille stue, skal du sørge for, at der er mest muligt lys i stuen. Du bør derfor sørge for at lyse alle de mørke hjørner op. For at spare mest muligt på gulvpladsen kan du vælge at anvende væglamper i stedet for gulvlamper.

Vil du have en loftslampe, skal den være lys og let. Du kan også få masser af lys ind i stuen, hvis du udskifter dørene ind til rummet med glasdøre.

WOUD sofa og sofabord med smalle ben

Billedet er fra WOUD. Verde sofabordet kan findes her.

Brug møbler, der har smalle ben

I din indretning af en lille stue er møbler med tunge og brede ben langt fra optimale. Din gulvplads er dyrebar, og derfor bør du indrette dig med møbler, der har smalle ben. Det gælder både for din sofa, din lænestol, dit skab og hvilke som helst andre møbler i rummet.

De smalle ben gør, at rummet kommer til at virke både lysere og større. Desuden kaster de smalle ben mindre skygger, og du mindsker dermed mængden af mørke i din stue.

AYTM Stilla puf

Billedet er fra AYTM. Stilla puffen kan findes her. Speculum sofabordet kan findes her.

Anskaf dig en puf

Et helt genialt møbel til en lille stue er en puf. Den kan gøre underværker for din indretning af en lille stue, fordi den kan tjene flere funktioner. Den giver dig en ekstra siddeplads i rummet, du kan smække fødderne op på den, eller du kan anvende den som et alternativ til det klassiske sofabord.

Måske kan du også finde en puf, der giver dig mulighed for opbevaring. Endelig kan du nemt flytte rundt på møblet alt afhængig af, hvilken funktion du har brug for.

Back to blog