10 tips til at gøre din terrasse sommerklar

Når sommeren står for døren, så er det med at få gjort terrassen nydelig og hyggelig til mange timers afslapning med venner og familie. Udearealet er ofte et samlingspunkt, som samler alle ens kære. Her kan aftensmadens nydes, et godt brætspil spilles og et lækkert glas vin drikkes.

Skal din udeplads bare udstråle hygge? Så læs med nedenfor, hvor du finder hele 10 tips med inspiration til at gøre din terrasse helt sommerklar. Der er mange elementer, som kan gøre dit udeareal til det helt perfekte sted at bruge sommerens varme dage på.

House Doctor lys og lanterner

Billedet og produkterne er fra House Doctor

1. Skab en afslappet belysning med forskellige lamper og lys

Vil du nyde sommeraftnerne, så kan forskellige lys og lamper medvirke til en hyggelig stemning langt ud på natten. Her kan både levende lys, lanterner og lyskæder kombineres og placeres rundt omkring på terrassen, både på borde og på vægge. Dette vil skabe en hyggelig, uformel og afslappet stemning, som vil give lyst til mange timers hygge om sommeren.

Nogle tips kunne være at tage inspiration i varme og afdæmpede farver til dine valg af lys, da dette vil give den helt rette sommerstemning. Da de fleste aftener om sommeren skal bruges på terrassen, er det essentielt at belysningen afspejler hygge og samvær.

WOUD havemøbler

Billedet er fra WOUD og serien af havemøbler hedder RAY.

2. Indret terrassen med fine og behagelige møbler

Indretningen med møbler på udearealet har en stor betydning, når den skal gøres sommerklar. Møblerne på terrassen skal være indbydende og dejlige at sidde i, så man i mange timer kan snakke om sommerens eventyr og begivenheder. Især møbler i naturfarver er gode til at skabe en hyggelig stemning. Et bord med behagelige stole kan være omdrejningspunktet, og derudover kan der også sættes en hyggelig bænk eller daybed.

Nogle tips til møblerne på terrassen kan være at tage inspiration i møbler, som både voksne og børn vil have glæde af om sommeren.

tæpper og puder fra House Doctor

Billedet og produkterne er fra House Doctor

3. Find tæpper og puder frem til terrassen

For at skabe en sommerklar terrasse, så er det vigtigt, at man kan føle sig hjemme og tilpas. Dette kan tæpper og puder hjælpe med. Find derfor nogle bløde tæpper og fine puder frem, som kan hænge over stolene og give en ægte fornemmelse af sommerhygge i Danmark. Tæpperne vil også komme til gode, når aftenen bliver køligere. På denne måde kan snakken på terrassen fortsætte til helt ud på natten.

Nogle fif her kunne være at vælge tæpper, som tager inspiration i varme og naturlige farver, som vil give en varm og hyggelig stemning.

4. Giv terrassen noget farve og liv med planter og blomster

For at skabe lidt mere liv og sommer på terrassen, så er det vigtigt at tilføre nogle elementer med farver. Dette kan nemt gøres med farvede blomster og grønne planter, som vil gøre pladsen sommerklar hurtigt og fint.

Nogle tips til planterne kan være, at de både kan stå i fine krukker eller hænge, som vil skabe mere rum og dynamik. Dette kan give inspiration til en hel del valgmuligheder, så det er bare med at vælge ynglingsblomsterne. Ønsker du at dyrke dine egne frugter og bær, så er det også nu, du har muligheden for at placere dit eget frugttræ og bærbuske et dejligt sted.

House Doctor krukker

Billedet er fra House Doctor og krukkerne kan findes her: mørkebrun, nougat, grå

5. Vælg krukker og kurve med naturfarver

For at planter og blomster skal komme bedst muligt til udtryk på terrassen, så skal krukker og kurve udstråle sommer. Især naturfarven og flet er ideelle at tage fat i her, da det skaber en skøn og afslappet stemning sammen med planterne. Dette vil også passe fint til møblerne, og det hele vil give mening og skabe den sommerklare terrasse, som du drømmer om.

Tag inspiration fra naturen og få den integreret i din indretning.

6. Anskaf en højtaler, som kan stå på terrassen om sommeren

Med alle disse tips, så er en højtaleren endnu et, som ikke må glemmes. Når sommeren skal nydes udenfor, så er der intet, som er skønnere end at slappe af og høre ens yndlings musik. Derfor kan en højtaler på terrassen være med til at skabe en god og afslappet stemning med stille musik, som spiller hele dagen og aftenen.

En dejlig middag med grillmad, et godt glas vin og noget afslappende musik, så kan sommeren næsten ikke udnyttes på bedre vis. Lav en playliste med inspiration fra alle dine yndlingssange samt musik, der udstråler sommer.

7. Lav et hyggeligt hjørne på terrassen

Tips til den sommerlige terrasse er vigtigt for at forme den rette stemning. Terrassen skal stråle af hygge og afslapning om sommeren, og derfor kan det være en god idé at lave et hyggeligt hjørne på terrassen, som er sat af til en hængekøje, sækkestol eller et helt loungeområde.

8. Dekorér med elementer, som afspejler sommeren

For at gøre terrassen helt sommerklar og hyggelig, så kan naturen give mange tips til at tage inspiration i, som afspejler den danske sommer. Dette kan være elementer såsom en fin vase på bordet med tørrede blomster, siv eller troldegrene. Dette er også en god måde at få naturelementer ind i dekorationen uden at skulle vande eller bruge meget tid på det.

Derudover kan der sættes små fine skåle med skaller og sten, som er samlet fra stranden. Alt dette kan også puttes i fine glasflasker, og bruges som en fin dekoration.

9. Find en plads til grillen og dens tilbehør

Når terrassen skal gøres sommerklar, så kan en grill være et helt perfekt element og et must til alle sommeraftener. Find grillens helt egne faste plads, hvor du eller din gæst kan være grillmester for aftenen. Dette vil gøre, at du kommer til at bruge udearealet meget mere, og du og dine gæster vil nyde den friske luft og den dejlige aftensol mest muligt. Grillen vil også være med til at skabe en hyggelig og sommerlig stemning.

10. Tænk også på de mindstes behov

Til sidst er det også vigtigt at huske på at indrette sin terrasse til de personers behov, som skal bruge den. Hvis f.eks. yngre børn eller babyer skal tilbringe tid på terrassen, er det vigtigt, at der er plads til leg og aktiviteter – og gerne i skyggen. Indret derfor terrassen med et legeområde med f.eks. en lille sandkasse, bløde tæpper, legetøj og parasol.

2 kommentarer

Hej Emilie

Tusind tak for din kommentar og de fine ord. Lanternen hedder Narrow og kan ses her: https://stori.dk/products/house-doctor-lanterne-narrow-braendt-antik-20×20×60

Rigtig god aften! :-)

Stori 20 juni, 2020

God læsning! Hvad hedder den høje lanterne på første billede?

Emilie Larsen 20 juni, 2020

Skriv en kommentar

Alle kommentarer modereres, inden de offentliggøres