3 hyggelige indretningstips til efteråret

3 hyggelige indretningstips til efteråret

Regnen risler ned langs vinduerne, mens du kan høre vinden hvæse lige udenfor i det grå og tågede landskab.

For mange er efteråret en af de bedste årstider og lig med masser af hygge, en varm kop te og en stak gode bøger eller underholdende film. Men efteråret er også en farverig årstid, der giver mulighed for at hente inspiration ude i naturen til indretningen i hjemmet, hvor der altid er plads til at skrue endnu mere op for hyggen og farverne.

Efterårs farver

Billedet er fra @hosgunhoi

I denne artikel får du gode tips med på vejen, der kan hjælpe dig med at indrette et hyggeligt hjem prydet med gyldne efterårsfarver - både med købt og DIY-tilbehør.

Indret dit hjem i varme efterårsfarver

Til trods for sit grå og triste rygte er efteråret faktiske et af de mest farverige årstider. Der skal ikke meget mere til end en enkelt gåtur i den nærmeste park eller skov, hvor du kan få øje på blade i flotte, gyldne efterårsfarver som rød, gul, orange, brun og lilla.

Farverne er netop et godt sted at starte, når du skal hente inspiration til en hyggelig indretning af hjemmet. De gyldne farver kan du invitere indenfor i din egen bolig ved at ty til tilbehør i form af lysestager, vaser, kander eller puder, der kan give en god kontrast til de mere neutrale farver. Sofapudernes stofbetræk kan nemt tages af og skiftes ud med et, der passer bedre til årstiden. Det samme gælder i øvrigt tæpperne i sofaen, der udover at pynte også kan hjælpe med at holde varmen i de kolde efterårsaftener.

Efterårs indretning

Billedet er fra @mhgogios

Tæpper er ikke til at komme udenom, når du skal indrette et efterårshjem. Flere tæpper - det gælder i øvrigt både tæpper til gulvet og sofaen - fås i ens- eller multifarvede varianter i de skønneste efterårsfarver. Måske er der steder i hjemmet, der er udsat for særligt meget træk, når efteråret nærmer sig? Her er det oplagt at investere i et tæppe, der samtidig kan have en dekorativ karakter.

Udover de gyldne efterårsfarver er der også andre boligtrends at hente, når du skal indrette et hyggeligt hjem til efteråret. Du kan fx vælge at fokusere på varme og bløde tekstiler som lammeskind, der vil kunne bruges som beklædning til stole i læder, lænestole m.m. Derudover er træ et varmt og naturligt materiale, med hvilket du kan skabe den helt perfekte efterårsstemning på i hjemmet. Du kan fx købe en taburet eller et bakkebord i træ.

Efterårskrans

Billedet er fra @katrinefv

Skru op for de levende lys og lyskæder for en hyggelig indretning

Den mørke tid skriger på mere lys - både i form af levende lys men også i form af lyskæder eller anden belysning, der kan tilføre hjemmet en hyggelig stemning i de grå og mørke efterårsmåneder.

  • Levende lys - de levende lys har noget helt særligt over sig. Den varme flamme indgyder håb om, at lyset snart vender tilbage. Samtidig er det et hyggeligt element, der kan bruges som dekoration i både vindueskarme, på spisebordet eller kommoden. Vælg imellem både fyrfadslys, stearinlys og bloklys, der alle fås i efterårsfarver.
  • Lanterner - en anden måde at få mere lys på i hjemmet er gennem lanterner. Du kan købe færdige lanterner til både indendørs og udendørs brug. Desuden kan du lave dine egne hjemmelavede lanterner ud af gamle syltetøjsglas. Mal eller dekorér lanternerne med blade i efterårsfarver, der er samlet ude i naturen. Bladene vil danne hyggelige skygger, når lysene tændes, og de kan bruges som dekoration i køkkenet, stuen eller på hjemmekontoret.
  • Lyskæder - for at få mere hygge ind i hjemmet vælger mange at bruge lyskæder. Fordelen ved lyskæderne er, at de faktisk giver ret meget lys, og deres længde gør, at du kan bruges dem til større dekorationer. Lyskæderne kan sættes op på altanen, ude i haven eller bruges indendørs, når der skal skrues op for hyggen under en filmaften. På børne- eller teenageværelset vil lyskæder uden tvivl også været et hit.
  • Stjernehimmel-belysning til børneværelset - måske du allerede er stødt på en stjernehimmel lampe? Lampen er helt perfekt til det mørke efterår, hvor det bliver nemt allerede tidligt om aftenen at bruge lampen, når der skal kigges på stjerner. Dine børn kan lege hule, campingferie eller bruge den som natlampe, når de skal puttes godnat.

Levende lys og efterårsdekorationer

Billedet er fra @kreativmamma.dk

Hent inspiration ude i naturen til et hyggeligt hjem

Efteråret bugner af flotte naturmaterialer i efterårsfarver, der kan hentes med hjem og bruges i boligindretningen. Fordelen ved at hente materialer ude i naturen er, at det er billigt og nemt tilgængeligt - og så giver det masser af plads til at tænke kreativt og kaste sig ud i diverse DIY-projekter.

Tørre, gyldne efterårsblade kan bruges til dekorationer. De indsamlede blade i gule, orange, brune og lilla efterårsfarver kan du med fordel tørre på et stykke avispapir, hvorefter du kan bruge dem til borddekorationer eller dekorationer med bloklys, der kan stå i vindueskarme, på spisebordet m.m. Bladene kan også bruges til at lave bordkort eller invitationer med, hvis du planlægger fødselsdag, barnedåb eller andre familiefester i løbet af efteråret.

Udover blade finder du også kastanjer, kogler og agern. Du kan bruge dem i deres naturlige form og farve eller dekorere dem ved at bruge spraymaling - fx i farver som guld, sølv eller snehvid. Koglerne kan også hænges op på en lædersnor i entréen eller ved trappepartier, hvor de kan bidrage til en hyggelig indretning.

Efterårsfarver

Billedet er fra @hviidogsans

Du kan med fordel bruge efterårsmånederne på at gå på jagt ude i naturen efter materialer og pynt, som du kan bruge til dine juledekorationer. I de danske skove finder du typisk både kogler, agern og en række efterårsplanter- og blomster, som du kan tørre og opbevare indtil december.

Naturen kan du også invitere indenfor ad andre og mere klassiske veje. Mange efterårsplanter som hebe, krysantemum, alpevioler og lyng kan med fordel plantes i krukker i efteråret, som du kan have stående på altanen eller indenfor i vindueskarmen. Blomsternes fine efterårsfarver gør, at de passer helt perfekt ind i et hyggeligt hjem.

Back to blog