4 tips: Sådan skaber du et hyggeligt hjemmekontor

Der er i dag flere og flere, der ønsker at have muligheden for at arbejde hjemmefra enten i forbindelse med studiet eller arbejdet. Hvis du også ønsker det, er det vigtigt at skabe et godt og kreativt arbejdsmiljø. Det vil blandt gøre, at du kan arbejde effektivt og fordybe dig med den ro, der er omkring dig på hjemmekontoret.

hjemmekontor

Billedet er fra Hübsch.

Hvad end du er selvstændig, studerende eller fastansat, kan du få stor glæde af et velindrettet hjemmekontor. Med et hjemmekontor har du naturligvis mulighed for at bruge det som en regulær arbejdsplads. Særligt under, men også herefter, corona er der flere arbejdspladser, der har haft stor glæde og gavn af et hjemmekontor.

Et hjemmekontor kan også være et sted, hvor du som privatperson betaler regninger eller tjekker Aula fra. Uanset hvad kan et hjemmekontor blive et rum, som du kan bruge til et bredt spektrum af opgaver.

Er du i tvivl om, hvordan du kommer i mål med indretningen af et hyggeligt hjemmekontor, kan vi hjælpe dig lidt på vej. Vi har samlet 4 af de bedste tips til, hvad du kan gøre for at skabe det bedste arbejdsmiljø på dit hjemmekontor.

Kontor med opbevaring

Billedet er fra Pinterest.

Før du starter på indretning af hjemmekontoret

For nogle kan det virke overflødigt at bruge plads på et hjemmekontor, da man med det trådløse internet kan arbejde hjemme fra sofaen. Her er den store udfordring, at du oftest kan sidde eller ligge i dårlige arbejdsstillinger - særligt hvis du skal arbejde i flere timer om dagen. Derfor bør du overveje at bruge et af værelserne eller rummene i din bolig til et hjemmekontor.

Uanset om du vælger et arbejdshjørne eller et helt værelse til et hjemmekontor, er det vigtigt at skabe rammerne for en hyggelig og inspirerende arbejdsoase. Det vil gøre, at du får brugt hjemmekontoret, så det ikke er spild af plads. Hvis du har behov for ro, når du arbejder, er det også værd at tage højde for et rum eller område, hvor du kan opholde dig uden at blive forstyrret derhjemme.

kontorbelysning

Billedet er fra New Works.

1. Find den rette belysning til hjemmekontoret

Belysning er noget af det vigtigste, du skal tage stilling til, når du skal indrette et hjemmekontor. Særligt hvis du bruger mange timer på at læse i bøger, eller skal sidde foran skærmen, hvor det kan være hårdt for øjnene. Derfor er det vigtigt at skabe en god belysning, så du ikke hurtigt bliver træt.

Når du skal vælge belysning til dit kontor, kan du med fordel både overveje loftslamper eller bordlamper. Loftslampen kan give rummet den ønskede belysning alt efter, hvad du koncentrerer dig bedst i. Bordlampen kan give et godt arbejdslys, så du ikke skal bruge en masse unødige kræfter på at læse, hvad der står i bogen eller på skærmen.

For at det ikke udelukkende bliver praktisk, kan du med fordel vælge et design på de forskellige lamper, som passer til æstetikken og stilen for dit hjemmekontor.

minimalistisk kontor

Billedet er fra Pinterest.

2. Gør dit hjemmekontor personligt

Dit hjemmekontor er heldigvis dit helt eget. Der er derfor ingen regler og rammer for, hvilken stil det skal være, eller hvordan det må se ud. Det betyder, at du kan slå dig løs og realisere alle dine kreative idéer. Der kan være en stor fordel i at gøre dit hjemmekontor personligt, så du føler, at det er dit helle i hjemmet. Dermed bliver din hjemmearbejdsplads også et sted, hvor du har lyst til at arbejde og opholde dig i længere tid.

En god måde at gøre hjemmekontoret personligt på, kan være ved at udvælge små nipsting, billeder, plakater, bøger eller planter til at dekorere med. Du kan også vælge at bruge moodboards eller opslagstavler, hvor du kan hænge personlige billeder, noter eller andet op, som du henter inspiration og energi fra.

faverigt kontor

Billedet er fra Pinterest.

3. Giv fuld smæk på farverne for at inspirere

På langt de fleste studier og arbejdspladser, er der sjældent smæk på farverne, da det skal være et professionelt miljø for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere.

Når det kommer til et hjemmekontor, kan du gøre med det, ligesom du vil. Her skal du endelig ikke holde dig tilbage med at give fuld smæk på farverne. Der er ingen regler og rammer for, hvilke farver du må bruge og indrette med. Du kan derfor vælge enten at male væggen i en bestemt farve, eller investere i farvede møbler. Det vil tilføre rummet noget energi, som gør det til dit kreative værksted og univers.

Har du en eller flere farver, som du godt kan lide, så er det oplagt at vælge til at indrette dit hjemmekontor med. Dermed er der ingen der i tvivl om, at det er din arbejdsstation og helle i hjemmet.

opbevaring

Billedet er fra Hübsch.

4. Skab ro og overblik med gode opbevaringsløsninger

Uanset om du har plads til et stort eller mindre hjemmekontor, er det vigtigste at udnytte kvadratmeterne fornuftigt. Ved at sørge for at der er ro og rene linjer, kan du være med til at øge din produktivitet, når du sætter dig på din arbejdsplads. Hvis du f.eks. har et mindre rum som hjemmekontor, kan du med fordel overveje et væghængt bord til hjemmekontoret. Hvis du har bedre plads, er det mest optimalt at vælge et hæve-sænkeskrivebord, som også giver dig den bedste ergonomiske arbejdsstilling.

Hvis du har vigtige dokumenter, papirer eller bøger, som du løbende skal bruge, kan det være en fordel at overveje en reol eller et skab. Hvis du ønsker at skabe et inspirerende og lækkert miljø at arbejde i, så går det ikke, at det roder med papir og bøger over det hele. Det kan dermed være med til at distrahere dig, eller i værste fald få dig til at sætte dig i sofaen i stedet.

Ved at indrette dit hjemmekontor med en reol, kan du opstille alle bøger og mapper, så det er overskueligt og nemt at finde frem, når du har behov for det. Med det store overblik, kan du bedre fokusere på dagens opgaver.

Det er altså kun fantasien, der sætter grænser for hvorledes du kan indrette dit personlige hjemmekontor på en dekorativ facon.

Skriv en kommentar

Alle kommentarer modereres, inden de offentliggøres