Inspiration: 5 måder at bruge krukker på i dit hjem

Inspiration: 5 måder at bruge krukker på i dit hjem

Trænger din bolig til lidt forandring, kan du her få tips til 5 måder, du kan indrette dit hjem på med krukker, der både er smukke og stilfulde.

I rigtig mange hjem i Danmark ses der både planter og grønt i mange forskellige afskygninger. Derfor ser du som oftest også, at der altid er vaser og krukker, som en del af indretningen. Ved at lave et par små ændringer, eller købe de rette krukker fra start, kan du pifte hjemmet op på en helt ny måde.

Læs med her, og få inspiration til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt og stilfuldt, når du bringer krukker ind i billedet. Der er heldigvis ingen regler for, hvordan du skal indrette din bolig, hvorfor du kan tage den inspiration fra det, som lige præcis falder i din smag.

Krukker i hjemmet

Billedet er fra @casa.copenhagen

1. Skab liv i hjemmet med smukke krukker og planter

I Skandinavien er vi kendte for at have en minimalistisk indretning. Det betyder også, at det hurtigt kan virke koldt, hvis ikke der skabes noget varme og liv i hjemmet. Det er blandt andet det, som er med til at skabe den “hyggelige” stemning, når man træder ind i rummet.

En måde at skabe hygge i hjemmet gennem din indretning kan være ved at bruge krukker og planter. Planterne giver noget liv og grønt til rummet, som har en stor betydning for det samlede indtryk af ens indretning.

Her er der måske mange, der undervurderer, hvor meget en krukke egentlig betyder for udstrålingen. Du kan nemlig vælge en krukke i mange forskellige designs, farver og materialer, som hver især passer til forskellige indretningsstile. Her er det op til dig at vurdere, hvilken krukke der matcher din smag og stil, som du ellers kører med i hjemmet. Samtidig kan du også kombinere forskellige varianter, så de giver præcis det udtryk, du ønsker.

Store gulvkrukker

Billedet er fra @annaceciliep

2. Store gulvkrukker er et stilfuldt møbel

Hvis du har et større rum, som du skal indrette, kan det måske være svært at fylde ud det med de mest gængse møbler. Det kræver som oftest, at du tænker lidt ud af boksen for at finde nogle indretningselementer, som både giver noget karakter til rummet, men som også skaber den rette stemning. Det er her, større krukker kommer ind i billedet.

En gulvkrukke kan være et møbel for sig selv, da den kan stå alene eller i kombination med en billedvæg eller en stol. En gulvkrukke er med til at skabe en grøn oase med den store plante i.

Slip din indre kreative side løs for at finde en løsning på, hvordan du kan få en gulvkrukke til at blive en del af din indretning i hjemmet. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, når det kommer til indretning. Heldigvis gør gulvkrukker det nemt for dig, da de som regel kommer til deres ret, uanset hvor de står i rummet.

Rustikke krukker

Billedet er fra @hlade1930

3. Indret dit hjem rustikt med antikke krukker

Hvis du godt kan lide at indrette dit hjem mere rustikt med stålmøbler eller antikke genstande rundt omkring, så er der heldigvis også krukker til lige præcis din stil. Krukker kan i høj grad bidrage til at skabe en stilet og rustik stemning i et rum. Du kan nemlig finde krukker, som enten er patineret eller fremstillet i matte farver.

Det kan nogle gange være de små elementer, som samler hele indretningen. Du kan f.eks. vælge at placere en krukke i antik på spisebordet til blomster. Du kan også vælge en større gulvkrukke, hvor der kan være grene i. Det giver et mere rustikt udtryk, som også passer godt ind i det moderne og minimalistiske hjem.

Farverige krukker

Billedet er fra @_lisebise

4. Få flere farver ind i hjemmet med krukker

Elsker du farver, og er du typen der slet ikke kan få nok af dem, så er det oplagt, at du tænker dem ind, som en integreret del af din boligindretning. Der er naturligvis flere forskellige måder, du kan få farver ind i dit hjem på. En af måderne er, at du tænker krukker ind i billedet.

Krukker kan du i dag finde i mange forskellige farvekombinationer og mønstre. På denne måde kan du snige farver ind på hylden, reolen, kommoden eller gulvet alt afhængig af, hvor mange krukker du ønsker at have i hjemmet. Du kan enten vælge krukker i pangfarver eller i dusede farver, alt efter hvad der passer ind i den stil du kører med i hjemmet. Du kan naturligvis også variere farverne efter, hvilket tema du kører i de enkelte rum.

Her er fordelen ved at vælge en farvet krukke, at du ikke behøver at have blomster eller planter i, da den helt alene spreder en god og hyggelig stemning til rummet. Du kan naturligvis vælge et par blomster eller planter som passer til krukkens farve, så det har en forstærkende effekt.

Krukker til store planter

Billedet er fra @hus_frederiksberg

5. Gør dit hjem mere personligt med små og store krukker

Store krukker er et fantastisk element til at gøre dit hjem mere personligt på. Der findes nemlig et hav af forskellige varianter på markedet. Det betyder også, at du kan træffe nogle valg, som fremmer din personlige stil. Det er med sikkerhed noget, dine venner og familie vil lægge mærke til, når de kommer på besøg.

Når du skal vælge en til lige netop dit hjem, kan du blandt andet vælge store og små krukker. De findes i et utal af forskellige former og faconer, som du kan vælge mellem. Det er derfor op til dig at vælge, om du går med et traditionelt valg, eller du er mere vovet og vælger en i en særlig facon.

Uanset hvilke store krukker du vælger, er det naturligvis vigtigt at tage stilling til om de passer ind i dit hjem, og den stil som du godt kan lide. Her er fordelen ved krukker også, at du let kan udskifte dem løbende, hvis du ønsker at prøve noget nyt. På denne måde får du skabt noget mere personlighed og kant i dit hjem.

Krukker kan naturligvis også anvendes i haven og pynte gevaldigt udendørs. Klik ind på Storis sortiment af krukker og find din yndlings.

Back to blog