5 tips til smarte opbevaringsløsninger

5 tips til smarte opbevaringsløsninger

Har du ofte svært ved at finde dine ting, og få plads til det hele? Det er et problem, som de fleste kan nikke genkendende til. Uanset om du bor i et stort hus, en lille lejlighed eller noget helt tredje, så er pladsproblemer et velkendt problem. Heldigvis er der hjælp at hente. Vi har nemlig samlet 5 smarte opbevaringsløsninger, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at få mere plads i hjemmet og et bedre overblik over dine ting.

Opbevaring i hjemmet

Billedet er fra @amydyrholm

Kurve og kasser til opbevaring

Kurve og kasser er de mest oplagte metoder til at opbevare sine ting i. De er effektive og nemme til at gemme ting af vejen og holde orden. Det smarte med kurve og kasser er, at der findes et hav af forskellige typer, former, størrelser og farver. Du kan derfor finde nogle kurve og opbevaringskasser, som passer til din smag og indretning. Kurve og kasser til opbevaring er derfor ikke blot en smart og effektiv opbevaringsløsning - det er også en elegant og stilfuld løsning, da de er et dekorativt element i sig selv.

Du kan fx vælge små lyserøde opbevaringskasser til pigeværelset eller moderne fletkurve til badeværelset, som kan anvendes til at holde styr på alle toiletsagerne. Du kan også købe en smart bedroller til soveværelset, så du kan opbevare forskellige ting under sengen, hvor de ikke er synlige.

Foldekasser er smarte, fordi de skaber orden. I stedet for at putte en masse forskellige ting ind i skabe og skuffer, hvor det er umuligt at finde tingene – så kan du eksempelvis med HAY colour crates let sortere tingene, så du får dig et overblik. Læg fx alle dine kontorartikler i én kasse, batterier og ledninger i en anden, tøj og sko i en tredje og så videre. Så er der styr på sagerne.

Opbevaringsløsninger i hjemmet

Billedet er fra @ditteblog

Få opbevaringen væk fra gulvet

Hvis der er noget, som kan få dit hjem til at se rodet og uoverskueligt ud, så er det hvis alle dine ting står opbevaret på gulvet. Sørg derfor for at du udnytter loft, døre, vægge – ja sågar trapperne, hvis dit hjem har det. Når du får din opbevaring væk fra gulvet, så vil dit hjem føles større og mere luftigt.

Undersøg fx om du kan hænge din vaskekurv op i en krog fra loftet, så den ikke står placeret på gulvet og optager gulvplads. Hæng også gerne kroge op bag toiletdøren, så du kan hænge våde håndklæder, tøj, sportsudstyr mm., hvor det ikke kan ses alligevel. På den måde optager tingene heller ikke plads i skabet.

Følger du vores første råd og bruger kurve til opbevaring, så kan du med fordel stille dem på en hylde eller reol fremfor på gulvet. Dermed kan du samtidig bruge dine kurve som dekoration ved at købe nogle flotte, farverige eller smarte kurve. På den måde får du udsmykning af hjemmet og opbevaring i én og samme løsning.

Har dit hjem en trappe, så kan du også bruge denne som en opbevaringsløsning. Du kan fx placere skuffer under trappen, opsætte hylder, stille et skoskab eller noget helt fjerde. Et modulsystem er også en oplagt opbevaringsløsning under trappen – ja, kun fantasien sætter grænser. Én ting er i hvert fald sikkert; du bør altid forsøge at udnytte den plads, som du har, på den smartest mulige måde.

Indbygget garderobeskabe

Billedet er fra @rasmus.malling

Indbygningsskabe giver skjult opbevaring

Indbygningsskabe i fx soveværelset eller børneværelset er en fremragende måde at opbevare dine ting på. Det smarte ved et indbygget skab er nemlig, at det slet ikke optager lige så meget plads som fx en kommode eller et skab, som ikke er indbygget men derimod står frit i rummet. Overvej derfor, om der er mulighed for at bygge et indbygningsskab i et eller flere af dine værelser, hvis du ikke allerede har et.

Indbygget reol

Billedet er fra @maellowhome

Udnyt hver en centimeter med en reol

Hvis det ikke er muligt for dig at få et indbygningsskab, så er en stor reol et godt alternativ. Mange synes dog at en reol med kurve og andre genstande ofte kan få rummet til at se rodet ud, men det er der heldigvis også råd for. Du kan nemlig skjule din reol bag et gardin og dermed skabe et mere harmonisk udtryk i rummet.

Med et gardin har du samtidig hurtig og let adgang til reolen, hvis der er noget, du skal bruge. Har du lidt fingersnilde kan du sy det selv eller få det lavet på mål, så det passer perfekt til lige præcis din reol. Hvis du vælger en reol, kan det desuden være en fordel at vælge en model, som går helt op til loftet. På den måde udnytter du nemlig hver en centimeter i rummet.

Slagbænk med opbevaring

Billedet er fra @josefinegoerup

Opbevaring i dine møbler

Du har alligevel møbler stående, som fx sofa og seng, så hvorfor ikke udnytte dem til at opbevare dine ting i? Når du skal have ny sofa næste gang, så overvej om det måske var en idé at vælge en model, som har et opbevaringsrum. Det samme gælder næste gang du skal have ny seng – her kan du ligeledes undersøge muligheden for at købe en seng, som har et indbygget opbevaringsrum.

Alternativt kan du også vælge at bygge den selv – det er ikke så svært, som du måske tror. Du kan fx købe nogle gode, robuste skuffemoduler og placere din madras ovenpå. Montér evt. kanter og lister, så udtrykket bliver mere gennemført.

Når du skal have nye møbler, er det generelt en god idé at gå efter møbler, som har flere funktioner, hvis du ofte døjer med pladsproblemer. Skal du fx have nye spisebordsstole, så undersøg om det kunne være en mulighed at købe en slagbænk i stedet, som du kan opbevare ting i. Det samme gælder hvis du skal have en ny bænk i gangen eller bryggerset – undersøg da om du kan få en model, hvor der samtidig er et opbevaringsrum i. Endelig kan du vælge en sovesofa fremfor en almindelig sofa, så du ikke behøver en ekstra seng i gæsteværelset som fylder, når du har overnattende gæster.

Når det kommer til smarte opbevaringsløsninger, handler det i virkeligheden bare om at være kreativ og om at udnytte hver en centimeter i dit hjem. Det gælder ikke kun trapper, men også skråvægge, skæve vinkler, skunke og meget andet.

Back to blog