6 tips til modernisering af parcelhuset

6 tips til modernisering af parcelhuset

Skab nyt liv og forvandl din bolig med en moderne indretning.

Har du et ældre parcelhus fra fx 60'erne eller 70'erne, som godt kunne trænge til at blive piftet lidt op? Så læs med her. Du behøver nemlig ikke kaste dig ud i store og dyre renoveringsprojekter, for at give din ældre murstensvilla, rødstensvilla eller funkisvilla nyt liv. Tværtimod så kan du komme rigtig langt alene med en mere moderne boligindretning.

Modernisering af parcelhuse

Billedet er fra @ditteblog

1. Vælt en væg

Mange 60'er og 70'er-villaer har halvmure mellem køkkenet og spisestuen. Hvis du har mulighed for det, kan det være en fordel at vælte den. Dermed skaber du nemlig mere luft og plads i rummene, som vil få din bolig til at virke større. Ved at vælte muren kan du samtidig lukke op for mere lys til rummene.

Det samme gælder desuden hvis din bolig har dobbeltdøre, fx fra spisestuen og ind til dagligstuen. Overvej at fjerne dørene, så det i stedet bliver til ét rum. Det vil få din bolig til at fremstå både større, lysere og mere moderne.

Moderne dørhåndtag

Billedet er fra @overgaarddesign

2. Skift stikkontakter og dørhåndtag

Hvis du bor i et parcelhus fra 50'erne, 60'erne eller 70'erne er det ikke sikkert, at stikkontakterne i huset nogensinde er blevet skiftet. Det bør du overveje at få gjort, hvis du ønsker at give din bolig en mere moderne indretning. At skifte stikontakter er nemlig en billig modernisering, som kan gøre en kæmpe forskel for boligens udtryk. Der er nemlig ikke noget som gamle stikontakter fra 70'erne, som kan få et hus til at fremstå gammelt.

Når du skifter stikkontakterne kan du desuden overveje om du skal have nye smarte funktioner som fx lysdæmpning eller indbygget USB-indgang. Husk desuden, at udskiftning af stikontakt er en elinstallation, som du gerne selv må udføre. Der findes flere guides på nettet, som du kan følge. Hvis du er i tvivl, så henvend dig altid til en elektriker.

Dørhåndtag er, ligesom stikkontakter, en forholdsvis nem og billig måde at give din bolig en mere moderne indretning. Fremfor at skifte hele døren, som kan være en dyr fornøjelse, kan du nøjes med blot at skifte håndtagene til nogle lidt mere moderne og tidssvarende.

moderne 70'er køkken

Billedet er fra @sirlig

3. Giv dit køkken en make-over

"Det var bedre i gamle dage". Det er formentlig en sætning, du har hørt ofte. Men i mange tilfælde er der faktisk også noget om det – i hvert fald når det kommer til køkkener. For selvom der bestemt findes gode kvalitetskøkkener i dag, så er det langt fra alle nye køkkener, som er lavet lige så godt, som køkkener tilbage fra 70'erne. Dette er især, hvis der er et snedkerkøkken i dit parcelhus.

Har du et ældre hus, med et ældre køkken, kan det derfor af og til ikke betale sig at skifte hele køkkenet. Overvej i stedet at give det en modernisering i form af nye låger, ny bordplade eller andet. Ofte er selve køkkenets fundament i glimrende stand – det er kun de ydre dele, som er slidte.

Ved at modernisere dit ældre køkken fremfor at købe nyt sparer du mange penge og gør samtidig noget godt for miljøet.

Sort tag på parcelhuse

Billedet er fra Pinterest

4. Gør noget ved taget

Hvis du ønsker at give din bolig et mere moderne udseende, kan du ikke udelukkende nøjes med det indvendige. Den udvendige del af dit hus, har også stor betydning for, hvor moderne det fremstår. Og hvis der er én ting, der kan gøre en verden til forskel, så er det taget.

At få lagt nyt tag er dog en særdeles omkostningstung renovering. Men der findes heldigvis måder, du kan give dit gamle tag helt nyt liv på, uden nødvendigvis at skifte det – nemlig ved at få det malet.

Inden du går i gang eller får en professionel til at stå for arbejdet, bør du dog undersøge hvilken type tag dit hus har og om det er en type, som egner sig til at blive malet. Har du fx et rødt decratag, som mange ældre huse har, kan du få det malet sort, hvilket vil få din bolig til at fremstå helt anderledes og langt mere moderne. At få malet taget er en forholdsvis billig måde, at give dit hus helt nyt liv på.

Nogle gange er det sågar ikke engang nødvendigt at male taget – her kan en rens alene være nok til at få dit gamle tag til at fremstå helt nyt igen.

Akustikpaneler

Billedet er fra @misssolsen

5. Fjern støj og rumklang med moderne akustikpaneler

Der kommer hele tiden nye trends inden for boligindretning. Lige nu er særligt akustikpaneler en af de mest moderne måde at udsmykke boligen på. De kan både placeres i loftet og på væggen. Væggen er dog den mest populære løsning.

Du kan montere akustikpaneler i stort set alle rum og på stort set alle vægge. Uanset hvilken væg du vælger, vil rummet fremstå mere moderne og smart. Samtidig har akustikpaneler den fordel, at de – heraf navnet – minimerer støj og rumklang, så du ikke bliver forstyrret af ekko og larm. De hjælper med andre ord med at forbedre akustikken i dit hjem.

Akustikpaneler kan også bruges som rumdelere eller til at tilføje et ekstra lag til væggen, for at opnå en bedre lydisolering.

Akustikpaneler er nemme at montere og kan fuldstændig ændre et rums udtryk og stil, så det fremstår mere tidssvarende. Akutstikpaneler er kort sagt en god måde at få en mere moderne indretning på, og samtidig gøre noget godt for akustikken i boligen.

Spisebordsstole med lav ryg

Billedet er fra @tinnekier

6. Få mere plads med nye spisebordsstole

Rigtig mange af os har spisebordsstole med høje rygge, da opfattelsen tidligere har været, at det var den slags stole, man sad bedst i. Men det er nu ikke nødvendigvis tilfældet. Man kan sagtens sidde rigtigt godt i en spisebordsstol med en lav ryg. Derudover har spisebordsstole med høje rygge den ulempe, at de får rummet til at virke mindre. Stole med høje rygge får nemlig loftshøjden til at synes lavere.

Overvej derfor at skifte dine gamle spisebordsstole med høj ryg ud med nogle nye med en lav ryg. Du behøver ikke nødvendigvis købe nye stole – brugte spisebordsstole kan også sagtens bruges, så længe de har en lav ryg. En omgang maling er ofte nok til at få et sæt ældre stole til at fremstå næsten nye.

Back to blog