Boligtrends 2021: Giv dit hjem et frisk pust

Er du en af dem som ofte scroller Instagram igennem for boliginteriør? Og kan du sidde timevis med boligmagasinerne mellem hænderne? Så er du kommet til det rette sted. Her guider vi dig nemlig igennem boligtrends for 2021, som byder på en masse lækkerier og skønne tips til indretningen. Noget af det som er kendetegnende for dette år, er rolige farver, hygge og velvære. Elementer som skaber et harmonisk og skønt hjem. 


Kristina Dam Studio AW21

Billedet er fra Kristina Dam Studio's AW21 kollektion.

Tid til forbedring i hjemmet?


Corona har gjort, at vi har brugt mange flere timer i vores hjem. Vi har måske rykket kontoret ind i dagligstuen, og vi har spenderet utallige af timer på sofaen foran fjernsynet. Dette har samtidig også givet os mulighed for at tænke over, hvor der kunne ske forbedringer i boligen. Disse forbedringer behøves ikke koste alverden, og kan faktisk gøres for billige penge. House Doctor AW21

Billedet er fra House Doctor's AW21 kollektion.

Kunst og struktur


Du er måske allerede stødt på det – ellers er det på tide. En stor trend er nemlig hjemmelavede kunstværker, som tager udgangspunkt i forskellige strukturer. Du behøves ikke nødvendigvis være en haj bag kameraet eller en vaskeægte maler for at kreere noget smukt til din bolig.Med få materiale kan du lave nogle flotte DIY-projekter. Det kan være nogle gamle vaser, som du spartler med en masse maling, som skaber en unik struktur. Gå på jagt i hjemmet og find nogle objekter, som trænger til en opfriskning – det kan både være urtepotter, gamle lærreder, hylder eller noget helt fjerde. Tag en tur ned i det nærmeste byggemarked – køb en bøtte maling og nogle spartler. Kort tid efter har du et smukt kunstværk til hjemmet.

Kreativitet er noget som mange folk har brugt uendelige af timer på under corona – og dette ses også i indretningen. Disse hjemmelavet projekter er medvirkende til at give et personligt touch til indretningen. Noget som man aldrig må glemme, da din bolig ellers hurtigt vil fremstå livløs og kold.

Broste Copenhagen AW21 trælameller

Billedet er fra Broste Copenhagens AW21 kollektion.

Ind med naturen og bæredygtigheden

Vi danskere tænker væsentlig mere på vores klode, natur og miljøet end vi gjorde for bare 10 år siden. Vi kigger mere på virksomhedernes bæredygtighedsprofil og hvilke arbejdsvilkår, produkter er lavet under. Derfor ser vi også flere virksomheder reklamere med deres bæredygtige profil, som styrker deres image.

En anden grøn udvikling er: Planter, planter og planter. Vi kan nærmest ikke få nok af disse skønne, grønne og frodige tingester. Vi placerer dem rundt omkring i hele hjemmet – både køkkenet, badeværelset og entreen. Planterne giver liv til boligen og gør indtrykket mere hjemligt.

En anden af de store trends i 2021 som vi vil se igen og igen er trælameller. Disse fungerer både som skønne akustikløsninger, men er også et utroligt flot æstetisk element. Du kan både dekorere en hel væg med disse trælameller – men kan også gøre det i mindre omfang fx ved køb af en bænk, knagerække eller hylde med lameller.Der findes et hav af materialer som emmer af natur fx kork, jute og rattan. Vær ikke bange for at blande materialerne, som skruer endnu mere op for den skønne naturfølelse.

Genbrug er ligeledes et ord, vi forbinder med bæredygtighed. Det er trend, der har eksisteret de seneste år, og blot ser ud til at vokse. Vi besøger genbrugsbutikker som aldrig før og holder af at forandre gamle møbler til nye.

Broste Copenhagen soveværelse

Billedet er fra Broste Copenhagens AW21 kollektion.

Afdæmpede jordfarver


Noget som går hånd i hånd med naturen er jordfarver. Disse dybe og rolige farver ser vi her i 2021 – både i form af møbler og vægfarver. De brunlige nuancer og gyldne toner kan give en afstressende atmosfære, som kan være behagelig i boligen. Farverne er hentet med inspiration i naturens egne nuancer såsom den mørkegrønne skovbund, de gyldne efterårsblade og den beige sandstrand.

Farverne larmer ikke alt for meget og kan få os helt ned i gear, hvilket vi ofte har brug for efter en lang og travl dag på arbejdet. De mere vovet farver er dog stadig in, og her i 2021 er det altså også blevet populært at lege med kontraster.

Gubi Loungestol Stay

Billedet er fra GUBI.

Teddystof og bløde elementer

Hyggen skal for alvor ind i hjemmet. Det skal ikke kun være rene skarpe linjer og minimalisme. Noget som i den grad har gjort sit indspark i 2021, er det plyssede og varme teddystof, som både pynter på sofaer og stole. Et materiale som er perfekt at krybe ned i på de kolde måneder, som vi har mange af her i Danmark.

Det mest almindelig er det hvide teddystof, men du kan med fordel også gå en mere vovet vej og fx vælge en puf i en skarp farve såsom karrygul eller vinrød. Det flotte og bløde stof vil stå i skøn kontrast til de hårde overflader, som ofte dominerer i skandinaviske hjem.

Meraki duftlys

Billedet er fra Meraki.

Skru op for velvære og wellness

Hvem ønsker ikke deres eget lille personlige wellness? Dette kan faktisk blive en realitet i din egen bolig. Det kræver hverken et spabad eller et stort badeværelse. Med få elementer kan du få spastemningen ind i boligen og især badeværelset.

Badeværelset skal ikke blot være et rum, hvor vi går på toilettet og i bad. Det skal være et rum, hvor vi kan slappe helt af. Det er nemlig ofte her, vi har tiden for os selv og ikke bliver forstyrret. Badeværelset er det rum, hvor vi starter og slutter vores dag, og det må gerne emme af afslapning og selvforkælelse. Men hvordan får du den rette stemning ind i det måske lidt golde rum? Det får du fire gode tips til herunder.

  • Væk med alt rodet. Der skal ikke være for mange forstyrrende elementer, hvis den rette stemning skal skabes. Hold det enkelt og stilfuldt.
  • Skab et gennemgående tema som kan gøres via de føromtalte jordnuancer.
  • Glem ikke duftesansen. Køb nogle skønne og velduftende duftpinde og lys. De pynter både når de er tændt og når de er slukket.
  • Igen – ind med naturen. Køb nogle planter som kan tåle det fugtige miljø. Her kan det fx være et forslag at anskaffe sig nogle farverige tørrede blomster eller kaste sig ud i et DIY-projekt med papirblomster.

Rigtig god fornøjelse med boligindretningen!

Skriv en kommentar

Alle kommentarer modereres, inden de offentliggøres