Daybed udendørs: Luksus i hverdagen hele året

Ordet ”daybed” leder ens tanker hen på noget hyggeligt, malerisk og behageligt. Det bringer tankerne hen på en midagslur med et lækkert tæppe eller en god bog og en kop dampende varm kaffe.

En daybed kan se ud på mange måder, men for det meste er det en smuk, lav og flad briks med en lækker pude. Der er ikke tale om en seng, selvom navnet kan antyde det, men om et møbel man kan hvile sig på. Den fungerer både som en sofa og en seng, og er en elegant tilføjelse til hjemmet.

Det er et møbel, som opfordrer til at tage den pause, som er så vigtig for, at man kan præstere optimalt resten af dagen. Faktisk er det bevist, at hvis du sørger for at slappe helt af, og give din hjerne helt fri, så får du det bedre, og din hjerne kan meget bedre arbejde for dig, når du sætter den i gang. Og det er da win win!

House Doctor daybed Morena

Billedet er fra House Doctor. Daybeden hedder Morena.

Kan jeg have en daybed udendørs?

Ja, du kan sagtens have en daybed udendørs! Og der er faktisk rigtig mange grunde til, at det er en god ide at sætte din daybed udenfor. Vi mennesker er lavet til at opholde os udendørs. De fleste har bare ikke rigtig tid eller mulighed for det, fordi de er på arbejde eller måske ikke har en stor have. Derfor er det også en super god anledning til at få en mundfuld frisk luft, hvis du har din daybed stående udendørs enten i din have eller på altanen. På den måde, er det næsten svært at undgå at komme udenfor, når man kommer hjem fra job, eller hvis du er så heldig, at have mulighed for at slappe af i løbet af dagen.

En daybed udendørs har altså flere fordele. Du bliver mindet om at give din hjerne og krop den pause, de har fortjent, og du får frisk luft og sol imens. Bare husk at passe på, hvis solen skinner meget. Så er det en god ide med en parasol, så du ikke bliver solskoldet, mens du tager en lur.

House Doctor daybed Basti

Billedet er fra House Doctor. Daybeden hedder Basti.

Udendørs afslapning bringer dig ned i gear

Du behøver ikke kun bruge din daybed udendørs til at sove på. Det er også et forrygende møbel til bare at slappe af. Find en stor pude, du kan have i ryggen, hent en kop kaffe eller te, eller måske et glas køligt rosé, og så er det bare at slænge fødderne op og nyde det.

Når du har din daybed stående udenfor behøver du næsten ikke anden underholdning end fuglene, der synger og vinden i træernes blade. Det er afslapning på højt plan, og du kan næsten være sikker på at komme helt ned i gear.

Daybed udendørs fra House Doctor

Billedet er fra House Doctor.

Sådan styler du din daybed udendørs

Afhængig af hvilken daybed du har udendørs, kan den styles på forskellige måde, så den passer lige ind i din stil. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at de puder og tæpper du har på din daybed, skal kunne tåle at være udendørs. Alternativt skal du jo bare huske at tage dem ind, når du ikke bruger din daybed.

Du kan style din daybed med lækre tæpper i farver, der passer til din terrasse og din øvrige indretning. Afhængig af vejret, kan det været et tykt og varmt tæppe eller et let og kølende tæppe. Du har også brug for nogle lækre puder, så du kan ligge komfortabelt. Du kan finde både nogle bløde puder til hovedet, og nogle hårdere og større puder til at have i ryggen, hvis du skal sidde op. Puderne kan du selvfølgelig finde i farver, der matcher tæppet. Eller du kan vælge accessories i mange forskellige farver for et hyggeligt og tilfældigt udtryk. Bare du vælger det, du slapper bedst af i.

Det kan være en god ide med et lille sidebord til din daybed udendørs. Et sted du kan sætte din kaffekop eller dit roséglas, og lægge din bog fra dig. Faktisk behøver dit sidebord ikke at være andet end en stabel bøger eller en kasse. Men du kan jo også se sig om efter lige præcis dét sidebord, der passer lækkert sammen med din daybed udendørs og de tæpper og puder, du har i den.

Udendørs daybed fra House Doctor

Billedet er fra House Doctor. Daybeden hedder Basti.  

Daybed udendørs når det ikke er sommer

Du kan sagtens bruge din daybed udendørs, også selvom det ikke er sommer. Du skal selvfølgelig bare være opmærksom på, at din daybed kan tåle at stå udendørs i al slags vejr, eller være indstillet på, at flytte den frem og tilbage. Det kan godt betale sig, at flytte din daybed udendørs om efteråret og foråret, ja endda om vinteren. Selvom solen ikke skinner på sammen måde, som om sommeren, giver den stadig lys og D-vitaminer om vinteren. I de mørke årstider er det ekstra vigtig at komme udenfor, fordi der er så lidt lys.

Hvis du har mulighed for det, kan du også lave en overdækning over din daybed. På den måde, kan du sidde ude og nyde regnen, der drypper på overdækningen, mens du sidder hyggeligt i tørvejr under et lunt tæppe med en dampende varm kop i hænderne. Du kan også sove på din overdækkede daybed udendørs, hvis du har en varm sovepose eller dyne.

Sæt nogle hyggelige lys, lanterner eller fakler op ved din daybed udendørs, og sid i tusmørket og nyd stilheden eller vindens brusen i træerne. Det er godt for både krop og sjæl.

Daybed til terrassen

Billedet er fra House Doctor. Daybeden hedder Morena.

Utallige muligheder

Der er utallige muligheder, hvis du vil have din daybed udendørs. Bare husk at være opmærksom på, om den er lavet af et materiale, der kan tåle at stå ude hele året, eller om den skal tages ind, når vejret bliver mere råt - hvilket ikke nødvendigvis er skidt. Den er lige så fin indendørs som udendørs. Vær ekstra opmærksom på skruer og samlinger, så der ikke opstår rust.

Du skal også overveje, om din daybed skal være lavet af et materiale, der er vedligeholdelsesfrit, eller om du skal have gang i sandpapir og træbeskyttelse en gang om året. Vedligehold af træmøbler kan være næsten meditativt, hvis du kan lide den slags arbejde. Hvis ikke, skal du vælge at have en vedligeholdelsesfri daybed udendørs.

Skriv en kommentar

Alle kommentarer modereres, inden de offentliggøres