Farver som hitter i 2022

Inspiration: Farver som hitter i 2022

Elsker du at indrette dig med farver? Så er der god grund til, at du også tænker dine vægge ind i ligningen. Væggene i din bolig er nemlig spækket med muligheder for at bringe mere farve, liv og personlighed ind i hjemmet. Nu er spørgsmålet bare, hvilke vægfarver der hitter i 2022. Det tager vi et kig på her, så dit hjem kan komme til at ose af farver, der afspejler tidens trends.

jordtoner i spisestuen

Billedet er fra @louise_holmskov

Skønne vægfarver der er populære i 2022

Generelt har farverne i et hjem meget at sige for den stemning, der er, og det afspejler 2022 i den grad også. I kølvandet på den globale pandemi, vurderer flere farvegiganter, at private hjem kommer til at oase af optimisme. En af de tendenser, du derfor bør kigge ekstra meget efter, er brugen af farver i den lyse farveskala. Det er uanset, om vi snakker om sarte pastelfarver eller toner, der er til den kraftigere side. En farvepalette med lyse nuancer kan nemlig være med til at underbygge optimismen, der har været behov for at mærke igen. Du vil også se, at naturfarver kommer ind i billedet for 2022, i takt med ønsket om at komme mere ud og få nye oplevelser.

Som du måske kan fornemme, tegner det godt for de farvetrends, der er for 2022. Der er derfor ekstra god grund til, at du tænker nye vægfarver ind som et projekt, du skal kaste dig over.

Årets farve

Billedet er fra @dyrupdk

Gode bud på årets farve

Der er altid god grund til at kigge i retningen af DYRUP, når det kommer til at finde farveinspiration. Hvert år præsenterer de nemlig årets farve, og 2022 er naturligvis ingen undtagelse. I år er valget faldet på en olivengrøn nuance - Olive Sprig PPG1125-4. Farven udtrykker både ro og giver associationer til naturen. Som et plus vil farven være en fantastisk kombination med andre farver, der er afdæmpede.

Kigger du i retningen af den farvepalette, der ses hos DYRUP i år, så er det også lyse og sarte pastelfarver, der dominerer. Du har derfor rig mulighed for at få et ekstra frisk pust ind i hjemmet.

Kigger vi i retningen af det svenske firma Nordsjö, så har de også et bud på en farve, som kommer særligt meget til at hitte i 2022. Deres variant hedder Bright Skies, som er en lyseblå farve, der på mange måder giver associationer til en flot, blå himmel. Nuancen er både luftig og i en lys farve, som også læner sig også meget op ad den trend, som DYRUP spår for 2022.

inspiration til farverig stue

Billedet er fra @cevangkilde

Sådan indretter du dig med farver i hjemmet

Det at indrette sig med farver i hjemmet kan nogle gange være lettere sagt end gjort. Derfor guider vi dig også her. De helt rette vægfarver kan nemlig være nøglen til at skabe et hjem, der har præcis den udstråling, du ønsker.

varme toner i stuen

Billedet er fra @mathildegislinge

Gå med varme farver til stuen

Ønsker du at give din stue et helt nyt udtryk, så kan du med fordel tænke nye vægfarver ind i billedet. Stuen adskiller sig en smule ift. andre rum i boligen. For mon ikke dette rum er et, du opholder dig ekstra meget i med dem, du holder mest af? Gå derfor også gerne efter varme farver, så stuen bliver præcis det hjerterum, det nu engang er.

farver til soveværelset

Billedet er fra @zannekamper_

Farver du kan bruge til soveværelset

Kigger vi på indretning af dit soveværelse, så er det et rum, der ofte gerne må afspejle ro. Det er her, der er plads til at komme ned i gear og få en god nattesøvn, så du kan være veludhvilet til en ny dag. Og her må farverne som hitter i 2022 siges at være det perfekte match. De naturlige og mere mørke farver kan for alvor bringe ro ind i dit soveværelse. Hvis du ønsker et mere levende udtryk, så kan du med fordel kigge efter de lysere nuancer. Disse vil være en fordel, hvis du har et mindre soveværelse, som ikke kan bære de mørke nuancer.

Farvekombinationer i hjemmet

Billedet er fra @miestange

Kombiner gerne flere vægfarver

Når du arbejder med vægfarverne i din bolig, så er der god grund til at kombinere flere nuancer. Det kan give et fantastisk farvespil, og så kan du naturligvis skabe ekstra blikfang i din indretning. Det er dog lidt af en kunst at kombinere farver - ikke desto mindre, så er det en kunst, du kan lære at mestre.

Et godt tip er, at du følger DYRUPS 60-30-10-princip. Dette går ud på, at du vælger tre farver. Herefter skal du lade en af farverne være den dominerende, som kommer til at fylde på 60 % af overfladerne i dit hjem. Næste skridt er, at dit andet farvevalg skal fylde 30 % af rummet, og den sidste farve skal fylde 10 %. Hvis du benytter dig af dette princip, så vil du opleve en skøn farvebalance i dit hjem. Et ekstra lille indspark er, at du også kan vælge, at det er interiør, som skal stå for de 30 % og 10 %. Valget er op til dig.

Gå gerne på jagt efter interiør i vores sortiment, hvor du finder et hav af forskellige farver – både de moderne og prangende farver samt de mere traditionelle og neutrale.

Et andet tip er også, at du både kan vælge farver, der passer sammen og på tværs af farvenuancer og intensitet. Valget afhænger mest af, hvad du er til, og hvad du går efter. Har du allerede vægge i pastelfarver derhjemme, så kan du med fordel kombinere dem med en af de nye farver, der hitter for 2022 - det kan nemlig også være med til at gøre en stor forskel.

Farverig spisestue

Billedet er fra Sif Steendahl Grandorf (@lesifre_design)

Slip kreativiteten løs

At indrette sig med farver er en utrolig individuel sag. Derfor skal du også altid huske på, at der ingen regler er. Du kan derfor være lige så kreativ med farvevalget og farvekombinationerne som du vil. Det vigtigste du kan huske på, er nok, at vægfarver i hjemmet kan være med til at understøtte den stil eller det udtryk, du går efter. Og så skal du endelig ikke holde dig tilbage med at afprøve idéer.

Back to blog