Find inspiration til de populære billedvægge

Idéer og inspiration til de populære billedvægge

En billedvæg er ikke blot en smuk dekoration. Det er nemlig en betydningsfuld del af dit hjem, og via din billedvæg kan du vise dine gæster, hvem du er og din personlige stil. Det er også en oplagt mulighed til at fremhæve de minder, som du holder mest af. Du kan nemlig lave en billedvæg med dine bedste billeder og fotos, så du kan kaste et blik på din væg med billeder og blive mindet om de gode stunder, du har haft sammen med venner, familie og bekendte.

Indretning af billedvæg

Billedet er fra @stylingvision

I denne artikel kan du både læse om, hvordan du kan sammensætte forskellige motiver, størrelser og typer af billeder samt plakater, og vi giver også vores bud på, hvordan du kan lave en billedvæg hjemme hos dig selv. Denne artikel er til dig, som gerne vil hoppe med på bølgen af de populære billedvægge.

Plakater til billedevæg

Billedet er fra @ditteblog

Brug egne billeder eller plakater til billedvæggen

Det personlige præg kan sagtens træde igennem i din billedbeklædte væg, uanset om du vælger at bruge dine egne billeder (fotos) eller sammensætter en billedvæg af plakater.

Plakater har ofte et skønt motiv, og til mange af dem medfølger der endda også en ramme. Du kan vælge at blande dine egne fotos med enkle motiver i rammer i samme farve, som dem du vælger til dine egne billeder. På den måde kan du skabe et sammenhængende udtryk, selvom du blander spraglede billeder af mennesker med simple kunstbilleder af blomster eller anden natur.

Kollage af billedvæg

Billedet er fra @ojeblikbyus

Plakater kan ofte fås både med og uden ramme, men fordelen ved at vælge nogen uden ramme er, at du nemmere kan vælge samme type og farve ramme til både plakater og dine egne private fotos. Du kan dog også blande både farver, typer og størrelser af billedramme og på den måde skabe et unikt udtryk. Billedvæggen er nemlig en oplagt mulighed for at gøre dit hjem unikt og særpræget.

Når du vælger at bruge dine egne fotos, så kan du få printet dine egne billeder og selv vælge materiale og ramme. Du kan med fordel vælge forskellige størrelser til forskellige motiver. Det kunne eksempelvis være et billede, du selv har taget, hvorpå der er en du holder af, som står i naturen med en flot solnedgang som baggrund. Sådan et billede kan sagtens bære en større størrelse. Et portrætfoto af dig selv eller en du holder af kan selvfølgelig også sagtens vælges i stort format, men de simple portrætfotos kan bedre bære at være i lille format.

Mindre billedvæg

Billedet er fra @smaaglimtaflykke

Et udsnit af en væg eller hele den frie væg?

En billedvæg er nok ofte defineret ved, at den blot optager en del af væggen. Dette kunne eksempelvis være et stykke af væggen over en skænk i stuen. Stuen er netop også et af de rum, hvor du selv og dine gæster opholder sig meget, så her er der grund til at fokusere på detaljen og gøre dit hjem hyggeligt.

Du bestemmer selv, om billedvæggen blot skal være nogle få billeder, om de skal optage en mindre del af væggen, en stor del af væggen eller måske endda hele væggen. Dog kan en billedvæg, hvor hele væggen er plastret til med billeder, godt virke lidt voldsom. Det handler alt sammen om at vælge de rette motiver, farver, rammer og materialer.

Hvis du gerne vil have billeder på en hel væg (fra gulv til loft og fra en ende til den anden), så kan du overveje at bruge mindre plakater eller fotostater i stedet for.

Billedvæg i forskellige størrelser

Billedet er fra @livingonabudget.dk

Sammensæt billeder i forskellige størrelser

Du kan få et dynamisk udtryk på din billedvæg, hvis du sammensætter plakater i ikke blot forskellige designs men også størrelser. På denne måde kan du enten få et stringent design eller et lidt friere et, hvor der ikke er noget system i, hvordan billederne sidder, og hvilken størrelse de har.

Det stringente udtryk kan opnås ved, at du lader billederne udgøre en "rigtig" firkant samlet set. Det vil sige, at billederne udgør en firkant, hvor der blot er luft imellem inde i firkanten. Hvis det frie er mere dig, så kan du vælge, at der ikke skal være noget fast mønster. Det vil dog nok se pænest ud, hvis du vælger, at der skal være lige stort mellemrum mellem de forskellige billeder i billedvæggen. Det gælder, uanset om de er store eller små, og uanset om du holder dig til det stringente eller det frie udtryk.

Udover plakater, fotos og billeder, så kan du med fordel også putte andet vægpynt ind i billedvæggen. Det kunne fx være et vægur, væglampe, vægtæppe, spejl eller en lille hylde med planter, som vil skabe en god harmoni til al kunsten. Prøv dig frem og se hvad, som fungerer bedst til din bolig. Husk at du altid kan bytte rundt på billederne og pynten løbende.

Lav din egen billedvæg

Billedet er fra @inspovillan

Hvordan laver du din egen billedvæg?

Før du går i gang med at lave din egen billedvæg, så anbefaler vi, at du nøjagtigt måler det område på din væg, hvor du vil have, at billederne skal være. Når du har det samlede areal for billederne, så kan du sætte dig i ro og mag og finde ud af, hvor mange billeder der kan være i bredden og i højden på det område, og så tage udgangspunkt heri, når du vælger motiver og afstand mellem billederne.

Hvis du i forvejen har de plakater liggende, som du gerne vil have op på væggen, så kan du have stor glæde af at opmåle et område på dit gulv, som passer til det ønskede område på din væg. Når du har lagt plakaterne og billederne ud på gulvet til at afgrænse længde, bredde og højde på din billedvæg, så kan du nemt lægge billederne op og prøve dig frem.

Når du har en kombination af fotos og plakater, der er placeret på den mest optimale måde, kan du have glæde af at fotografere det, så du har rækkefølge og placering til senere, når billederne skal opsættes. Her er det fx ligeledes en fordel at notere, hvor store mellemrummene skal være mellem hvert billede.

Back to blog