Gode tips til børnenes deleværelse

Gode tips til børnenes deleværelse

Er tiden inde til at indrette børnenes deleværelse? Men er du i tvivl om, hvordan der kan skabes en oase, som passer til begge børn? Så læs gerne med her. I denne artikel hjælper vi med gode tips til et deleværelse, som dine børn kan komme til at holde ekstra meget af.

Til en start kan det anbefales, at du inddrager dine børn i projektet. Tag gerne en snak med dem omkring, hvad deres ønsker er til værelset. Det øger chancerne for, at I kommer i mål med et værelse, der falder i lige deres smag. Og som samtidig kan give timevis af stunder med hygge og god leg.

indretning af børneværelse

Billedet er fra @interior.hj

Skab et rum med plads til leg

Når to eller flere søskende skal dele værelse, så tænk gerne leg ind i indretning. Hvordan kan der f.eks. skabes små stationer, områder eller andet, hvor de kan dyrke deres interesser eller lege sammen?

Har du børn der elsker at være aktive, kan der f.eks. frigøres plads til en lille basketballkurv, små klatregreb der monteres på væggen. Du kan også placere madrasser på gulvet, så der bliver god mulighed for at lave gymnastik eller lignende. Elsker de at være kreative, kan der placeres et bord med plads til at male, lege med perler, bygge LEGO eller andet.

Ved at skabe plads til deres hobbyer, bliver værelset også et, de får ekstra meget lyst til at opholde sig i. Og så kan det være nøglen til, at de ikke kommer nær så meget op at toppes.

Ideer til deleværelser

Billedet er fra @alisheinleht

Frigør ekstra plads på deleværelset med en køjeseng

En køjeseng med plads til to børn, er et ideelt valg, hvis du ønsker at udnytte pladsen på værelset bedst muligt. Ved at gå med en køjeseng bliver der ekstra gulvplads, som børnene kan boltre sig på. Samtidig får de hver deres lille soveområde, hvor de kan trække sig tilbage til.

Når valget falder på en køjeseng, kan du gøre brug at den højde der er i rummet. Og der kan samtidig frigøres en hel sengeplads, hvis der sammenlignes med to enkeltsenge. Der findes heldigvis mange forskellige varianter at vælge imellem. Husk dog at vælge en, som har en god afskærmning, så dine børn kan sove trygt og sikkert i den.

Legehjørne på børneværelset

Billedet er fra @inclassicfashion

Prioritér gerne at lave mindre zoner på værelset

Selvom dine børn skal dele værelse, kan det være guld værd, at de hver især har deres egen private zone. Og det er muligt at skabe, ved at indrette mindre zoner til dem hver især på værelset. Det kan du både lykkes med, ved at indrette deres soveområder forskelligt. Eller f.eks. ved at anskaffe dem en tipi eller lignende, hvor de kan skærme sig lidt af, hvis de ønsker at sidde selv.

Er et eller begge dine børn i skolealderen, kan der sættes små skriveborde op, så der bliver plads til at lave lektier på værelset. Du kan vælge at gå med et bord, hvor der er plads til begge børn. Og eventuelt et der kan foldes sammen og placeres op langs væggen, når det ikke er i brug.

Indret børneværelset med møbler der har flere funktioner

Et tip er også, at du indretter børneværelset med møbler, der har flere funktioner. Det er nemlig ekstra væsentligt at tænke ind i indretningen, så pladsen udnyttes optimalt. Falder valget på en køjeseng, kan du vælge en variant, der f.eks. har en klatrevæg på den ene side. Ved at tænke detaljer som disse ind, kan du skabe et deleværelse til dine børn, hvor der bliver ekstra plads til deres interesser.

Delevenlige børneværelser

Billedet er fra @louisehjorthdesign

Gå gerne efter møbler der er robuste

En ting der kan anbefales er, at du vælger møbler til værelset, som er robuste. Det er nemlig lig med flere fordele. Det øger både chancerne for, at møblerne kan holde i en del år frem, og så kan dine børn lege og være aktive lige så meget, som de vil. Det er nemlig også ideelt at indrette et rum, der giver plads til at børn kan være børn.

Samtidig kan du også overveje, om der skal anskaffes et godt legetæppe til gulvet, så det er ekstra blødt at opholde sig på. Et tæppe som dette kan give ekstra komfort og varme til rummet, uanset hvor gamle de måtte være.

Opdel børneværelset med møbler eller blødt stof

På et deleværelse kan du være ekstra kreativ med at opdele værelset. Og du kan blandt andet gøre det enten med møbler, eller f.eks. med forhæng. Dette er en ideel måde at lave forskellige zoner på, hvor de kan opholde sig sammen eller hver for sig. En bogreol kan også være en god opdeler mellem børnenes senge - eller mellem sengene og legeområdet.

Har du hænderne ekstra godt skruet på, kan du også give dig i kast med en delevæg med ruder i. På den måde mørklægges værelset ikke, og det vil derfor stadig føles rummeligt.

Inspiration til børneværelse

Billedet er fra @_emmi_lotta

Overvej en ekstra gang hvordan møblerne placeres

Når du er i gang med projekt indretning, kan du nøje overveje, hvordan møblerne skal placeres. Har du eksempelvis mindre børn, kan der være en ekstra tryghed i, at deres senge står side om side. For selvom du måtte vælge denne opstilling, så kan der ofte godt blive fin gulvplads til leg.

For de større børn kan det måske være rart, at sengene ikke er klos op ad hinanden, da de begynder at sætte pris på deres private oase.

Opdelingen på værelset kan også laves på en lidt sjovere måde med markeringer på gulvet.

Har du pladsen, kan en hems være guld værd

Har du et børneværelse, hvor der plads til en hems, så kan denne være guld værd. Hemsen skaber nærmest et ekstra rum på børneværelset til spil, hygge eller leg. Går du med en hems, skaber du igen noget, som børnene både kan være sammen om eller nyde hver for sig. Hemsen kan samtidig også være et godt sted til opbevaring af deres legetøj, spil m.m., som de elsker at bruge.

Back to blog