Guide: Sådan bliver du klar til at flytte hjemmefra

Guide: Sådan bliver du klar til at flytte hjemmefra

At flytte hjemmefra kan være en stor omvæltning. Du går fra de trygge rammer hos forældrene til at pludselig skulle stå på egne ben. Der er flere ting, som der skal holdes styr på såsom økonomi, lejlighed, forsikringer, rengøring samt meget andet. Endelig er der selvfølgelig alle de ting, du skal have købt for at have et funktionelt og velfungerende hjem. Dem vil vi se nærmere på i denne artikel, hvor vi har lavet en guide til alle de ting, du bør anskaffe dig, når du skal flytte hjemmefra.

Flytte hjemmefra ting

1) Vase 2) Lampe 3) Gulvtæppe 4) Lysestage 5) Spejl 6) Sengetøj 7) Plaid 8) Vasketøjskurv     

Læg et budget

Sørg altid for at lægge et budget, inden du flytter. På den måde har du helt styr på, hvad du skal have købt og hvad det koster. Så kommer du heller ikke til at bruge penge, som du ikke har, eller købe ting, som ikke er nødvendige.

Har du luft i budgettet, er der en række ”nice-to-have”-ting, som du evt. kan overveje at købe. Det værende ting som fx pyntegenstande og nips, planter, bordlamper, gulvtæpper, lysestager, vaser, plakater og hvad der ellers er rart at have, men ikke direkte livsnødvendigt. Tingene kan dog være med til at gøre dit hjem personligt og unikt. De små ting er det, som gør at du pludselig vil føle, at dit hjem er din nye trygge base, hvor du kan stresse af og hygge med venner.

Guide til at flytte hjemmefra

Billedet er fra @_lisebise

Husk at undersøge hvad der er i ejendommen

Inden du går ud og spenderer tusindvis af kroner, så undersøg hvad der evt. allerede er i den bolig, du skal flytte ind i. Nogle gange er der nærmest ingenting, mens der andre gange følger meget med. Det kan være alt fra småting som fx lamper og gardiner, men det kan også være større ting som køleskab, fryser og opvaskemaskine.

Undersøg derfor grundigt, hvad der rent faktisk følger med din nye bolig og hvad du selv skal ud at købe. Hvis du er i tvivl, så tal med din udlejer eller gennemgå din lejekontrakt.

Husk også at planlægge din flytning. Læg en plan for, hvad der skal ske og hvornår, hvad du skal have købt, hvem der skal hjælpe med flytningen osv. Jo mere du har planlagt på forhånd, jo smidigere vil selve flytningen gå.

Køkkenredskaber

1) Bestik 2) Opvask 3) Drikkeglas 4) Opvaskemiddel 5) Skærebrætter 6) Kop 7) Tallerken 8) Kande 9) Dækkeservietter 10) Pebermix   

Det allervigtigste: køkkenredskaber

Når du skal flytte hjemmefra er der en masse ting, som du skal bruge, som du helt sikkert aldrig har tænkt på tidligere – særligt køkkenredskaber. Køkkenredskaber er nemlig ting, som mor og far allerede havde, og som du måske aldrig har tænkt på, at du en dag selv skulle ud at købe.

Det er selvfølgelig individuelt hvad man har brug for af køkkenting. Det afhænger bl.a. af hvor glad du er for at lave mad og hvor meget du går op i det. Under alle omstændigheder skal du dog som minimum bruge tallerkener – både dybe og flade, drikkeglas, kaffekopper, bestik, et knivsæt samt pander og gryder. Dertil kommer så en række andre ting, som er rigtig gode at have. Det værende bl.a. skærebræt, skåle, dåseåbner, opbevaringsbokse, ildfast fad, rivejern, piskeris og oplukker.

Endelig er der naturligvis en række køkkenmaskiner, som du bør overveje at investere i. Vælg dog med omhu de køkkenmaskiner, der er vigtigst for dig, da køkkenmaskiner kan være ret dyre. Du bør overveje at anskaffe dig følgende: kaffemaskine, mikroovn, brødrister, blender, køkkenvægt og elpisker.

Der er selvfølgelig også en række husholdningsprodukter, som relaterer sig til køkkenet, som du ikke kan undvære. Det værende bl.a. karklude, viskestykker, opvaskebalje, opvaskebørste, affaldsposer, opvaskemiddel og grydelapper.

Badeværelses inspiration

Billedet er fra @splitlevel.home

Personlig pleje er ikke kun styling-produkter

Det er også vigtigt at du har styr på de ting, som du skal bruge til din personlige pleje. Og det er altså ikke kun hårvoks, parfume og makeup, men også en lang række andre ting, som du måske ikke lige har overvejet.

Først og fremmest bør du altid have et førstehjælpskit i dit hjem med de mest basale ting, såsom plastre, forbindinger mv. Man ved aldrig hvornår uheldet kan være ude. Derudover er det også en god idé altid at have lidt smertestillende på lager.

Du skal naturligvis også ud at investere i både håndklæder, sæbedispenser, toiletbørste, tandkrus, bademåtte, toiletspand og evt. bruseforhæng, hvis din nye lejlighed ikke allerede har sådan et.

Rengøringsmidler

Billedet er fra @rasmus.malling

De kedelige men vigtige ting

Der er ingen der har sagt at flytte hjemmefra ting altid er de mest spændende. Men de er nødvendige. Det gælder ikke mindst alle de praktiske ting, som du med garanti ikke kan undvære. Fx rengøringsmidler, vaskemidler, støvsugeposer (og støvsuger), tørrestativ og klemmer samt gulvmoppe, gulvspand og kost. For mange vil et strygejern og et strygebræt også være rart at have.

Vi anbefaler desuden også at du altid har lidt værktøj liggende. Det behøver ikke være en større samling af redskaber, men blot det mest basale såsom hammer, skruetrækker, vaterpas, tommestok osv. Selvom du måske ikke er så fiks på hænderne, så kan du aldrig vide hvornår en skrue lige skal strammes eller et søm skal hamres i – og så er det rart selv at kunne gøre det, uden at skulle tilkalde hjælp hver gang.

Soveværelses inspiration

Billedet er fra @pernillebaastrup

Ikke alle husker soveværelset

Hvis du er en, der går op i, at du har flot sengetøj og en behagelig dyne og pude, så kan du formentlig springe dette afsnit over. Hvis ikke, så læs endelig med. Det er nemlig vigtigt, at du ikke glemmer soveværelset, når du skal handle flytte hjemmefra ting ind. Husk derfor både dyner og puder – gerne både en vinter- og sommerdyne. Dertil skal du naturligvis bruge sengetøj, dvs. lagen og dynebetræk og hovedpudebetræk. Husk at købe mere end ét sæt, så du har noget at skifte med.

Hvis der ikke allerede er et indbygget skab i dit nye soveværelse, så overvej om du skal have et tøjskab, en kommode eller et tøjstativ. Uanset hvad du vælger, skal du have bøjler.

Endelig er det rart at have et natbord med en sengelampe og evt. mørklægningsgardiner. En god søvn er vigtig, så det er ikke på soveværelset, du skal spare.

Back to blog