Boheme indretningsstil

Guide: Sådan indretter du med boheme stil

Er du også en af dem, der let lader sig forføre af Boheme-stilens afslappede og indbydende møbler? Boheme indretning er blevet mere og mere populært. Den tiltrækker især dig, som nyder at bringe ro ind i din hverdag. Du elsker at omgive dig med personlige og betydningsfulde ting, som inspirerer dig. Måske er du endda en kreativ sjæl?

Boheme soveværelse

Billedet er fra @mon_mas_provencal

I den her guide får du en indføring i, hvordan du skaber ægte nordisk hygge med boheme indretningen. Hygge og boheme dufter nemlig lidt af den samme stil, som vi glæder os til at hjælpe dig med at bringe ind i dit hjem.

For hvordan skaber man egentlig en boheme-stil, uden at det blot ser rodet ud i et stort miskmask af farver, mønstre og overflader? Du får konkrete tips til, hvordan du får et bohemekøkken, en bohemestue og et soveværelse i boheme-stil.

Først skal vi se nærmere på den nyeste boheme stil – nemlig nordisk boheme – og hvordan det adskiller sig fra traditionel boheme i indretningssammenhænge. Derefter får du serveret alle de materialer og møbler, der kan forvandle dit hjem til en bohemian oase af afslapning.

Nordisk boheme

Billedet er fra @ashleymontgomerydesign

Nordisk boheme vs. traditionel boheme indretning

Boheme er en flere hundrede år gammel levevis, som vi oprindeligt forbinder med frisind, kunstneriske mennesker, de rejselystne og spirituelle sjæle. Stilen er tung, farverig og mønstret. Den trækker på dybe naturkræfter og indbyder til fordybelse og kreative udfoldelser. Den ægte boheme stil spiller også på alle ens sanser, som får en til at være tilstede i nu’et.

Når den orientalske og tilbagelænede stemning møder nordens fart, friske luft og lys, bliver der skabt en helt unik udgave af boheme, som især er herskende her i Skandinavien.

Nordisk boheme er kendetegnet ved at være en lysere, blidere og mere minimalistisk – om man vil – udgave af boheme stilen, hvor mængden af kraftige farver og overvældende mønstret er nedtonet, og hvor der ikke er nær så mange forskellige, iøjnefaldende nipsting.

Den moderne, skandinaviske og nordiske boheme indretning kan derfor sagtens kombineres med både en muremestervilla med stuklofter, enkel nybyg med rene linjer og sommerhushygge ved havet.

Minimalistisk boheme indretning

Billedet er fra @lea.platz

Få boheme indretning med de rette materialer og møbler

Boheme interiør er frem for alt frit, afslappet og uprætentiøst. Stilen indbyder til kreativitet, ro og hygge. Samtidig forbindes stilen ofte også med udtryk som ”mere vil have mere” og ”overdådig”. Og boheme indretning kan da også udføres med tunge blandinger af mønstre, farver og forskellige teksturer, som vi beskrev herover. Så er du mere ovre i den traditionelle og farverige boheme indretning.

Det er helt op til dig, hvilken type boheme indretning der bringer balance i dit hjem.

Uanset om du foretrækker mørk boheme eller nordisk boheme indretning, så er disse materialer ideelle at dekorere med i hjemmet, hvis du vil ind i boheme stilen: træ, kvaster, velour, metalliske overflader, læder, krystalskåle og -nips, rattan- eller pileflet. 

En eller flere af materialerne herover vil, i kombination med de rette møbler, skrue helt op for boheme-faktoren hjemme hos dig. I nordisk boheme kan man også sagtens inddrage fx rå beton (på gulvet eller en skål). Og hvilke møbler er det så, du kan bruge til denne indretningsstil?

I boheme møbler skal du gå efter følgende:

Puffer
• Lave siddemøbler (fx sofa)
Daybeds
• Rya-gulvtæpper
• Flettede møbler
• Klatre-planter
• Macramé-ophæng
Kurve
• Antik kunst
• Håndlavet keramik
• Mønstrede puder

nordisk boheme

Billedet af @lea.platz

Stue-boheme

Puder, macramé, bløde tæpper, antikt guldnips, puffer og daybeds med velour, læder og kvaster er især godt til at skabe boheme indretning i stuen. Mængden af farver og nips behøver ikke være overvældende. Lad blot din dybe, lave og bløde sofa møde pelsede puder og flettede kurve.

Du kan vælge at gå all-in. Du kan også vælge at tilføje enkelte elementer med stor effekt, såsom en stor plante, en hæklet hængekøje, mønstrede gardiner, store gulvpuder eller en flettet hængestol i loftet.

Boheme køkken

Billedet er fra @acasadagraca

Køkken-boheme

Vil du have boheme stilen ind i dit køkken? Så er det oplagt at satse på keramik, patineret træ, mønstrede klinker, en flettet lampe og masser af planter. Nordisk boheme i køkkenindretning handler især om at bruge lyse træsorter, åbne hylder, hjemmelavede krus og krukker og skabe en uformel stemning, hvor det er tydeligt, at man nyder at lave mad.

Soveværelse boheme

Billedet er fra @by.sheyhara

Soveværelses-boheme

Når du vil have mere boheme i soveværelset, er det oplagt at fokusere på et mønstret eller velour sengetæppe hen over sengen sammen med et kelimmønstret gulvtæppe og nogle puder i forskellige mønstre, farver og tekstiler.

Ved at kombinere de farverige elementer med fx hvidt sengetøj, lys flet (lampe eller vægpynt) hvide vægge eller lyst trægulv får du en mere nedtonet nordisk stil. Hvis du vil have den fulde oplevelse, er et par kvastpyntede lilla, grønne eller orange gardiner sagen sammen med en rustik dør i mørkt, patineret træ, planter og malede vægge.

Boheme spisestue

Billedet er fra @by.sheyhara

Boheme i hele din bolig

Boheme indretningen er naturligvis ikke forbeholdt stue, køkken og soveværelse.

Også badeværelset, entréen, børneværelser og terrassen kan med fordel få et drys henslængt boheme hygge. I entréen kan et gulvtæppe, et messingindrammet spejl og en plante gøre meget. På badeværelset vil stearinlys, rustikt træ, en lampe i flet, farvede håndklæder, lanterner og vægdekoration skabe en nærmest spa-agtig wellness-stemning med et bohemisk touch.

Gør boheme stilen til din helt egen

Boheme kan være meget. Det kan udføres på mange forskellige måder. Det betyder også, at du kan gøre stilen til din helt egen – alt efter om du er tosset med velour, eller kvaster og flet bare gør din dag meget gladere.

Boheme stilen kan gøres mørk og tung med velour, messing og farvevalg, hvilket fx fungerer godt i et soveværelse eller en pejsestue. Boheme indretning kan også sagtens være lys og let med rattanflet, lys pels og en anelse minimalisme. Farvepaletten er helt op til dig.

Stilen er chic. Den passer til alle hjem, og så kan du med fordel blande nyt og gammelt for at få det helt rigtige boheme-udtryk.

Vi håber, du blev inspireret til at indrette dit hjem i ægte, oprindelig eller nordisk boheme stil.

Back to blog