Guide: Sådan indretter du soveværelset

Guide: Sådan indretter du soveværelset

Dit soveværelse skal være et rum, hvor du kan koble af og finde ro. Det kan du opnå gennem din indretning. En rolig atmosfære og en god nats søvn får du ikke bare ved at investere i en god seng.

Vil du skabe et soverum, hvor du virkelig kan slappe af, kan du her læse 10 gode tips til indretningen af dit soveværelse.

 

1. Brug rolige farver

For at dit soverum bliver et roligt og behageligt sted, kan du med fordel anvende rolige farver i din indretning. Mørke og afdæmpede farver virker ofte beroligende, og de skaber en afslappet atmosfære. Du kan derfor med fordel indrette dit soveværelse med udgangspunkt i mørke nuancer.

Det gælder både dine møbler, dit sengetøj, dine gardiner og alt andet i rummet. For at skabe en rigtig afslappet stemning kan du også tapetsere én eller flere vægge i en mørk farve. Det kan også give rummet et dekorativt præg.

House Doctor Club Double væglampe

2. Find den rigtige belysning

Når du tænder lyset i soverummet, skal det ikke få dig til at knibe øjnene sammen. Ofte er det nødvendigt at have en loftslampe installeret i rummet, men den behøver ikke at lyse alt for kraftigt. Sørg for, at belysningen i dit soveværelse er behagelig, og gerne mere gullig end hvid.

Desuden er det ofte en god idé med sengelamper. Måske kan du godt lide at læse et par sider i en bog, inden du skal sove. I så fald er det rart at kunne slukke for loftslampen og i stedet tænde for en sengelampe.

 

3. Lav siddepladser

Rummets vigtigste funktion er naturligvis, at du skal kunne sove der. Det er dog meget sandsynligt, at dit soverum også har andre funktioner. Måske har du din garderobe i rummet, eller måske står vasketøjskurvene i et hjørne. Så kan det være en god idé at sørge for, at der er et par siddepladser i dit soveværelse.

Placerer du en lænestol i rummet, får du en siddeplads, som du kan anvende, når du skal have strømper på om morgenen, eller når vasketøjet skal sorteres.

House Doctor soveværelse

4. Undgå at overpynte rummet

Det er nemt at blive fristet til at placere en masse nips i rummet, men du bør faktisk undgå at pynte værelset alt for meget. Jo flere ting, du har i dit soverum, jo mere skal du forholde dig til. Det kan påvirke, hvorvidt du finder ro. Når du skal slappe af, skal der ikke være alt for mange forstyrrende elementer.

Din indretning af soveværelse skal være enkel. Det betyder ikke, at du helt skal undgå nips. Find eventuelt nogle fine billeder, et par lysestager og en flot vase, og lad disse få dele skabe stemning i rummet.

 

5. Gør dit soveværelse til et funktionelt rum

For nogle er soverummet ikke kun et rum, hvor man skal sove. Måske har du også en sminkeplads i værelset. Måske har du et lille kontor eller en udgang til en altan. Uanset hvad er det vigtigt, at du indretter rummet praktisk og funktionelt, så du stadig kan få en god nats søvn.

Sørg for at placere dine møbler strategisk i forhold til både vinduer og stikkontakter, så der ikke er noget, der kan komme til at irritere dig. Du kan også med fordel anvende skillevægge i rummet, så din sengeafdeling kommer til at virke adskilt fra resten af rummets funktioner.

House Doctor puder og plaider

6. Skab hygge med puder og tæpper

Dit soveværelse må gerne være et hyggeligt rum, som du rent faktisk har lyst til at være i. Synes du, at rummet er hyggeligt, bliver det at gå i seng en oplevelse, som du kan se frem til. Sover du længe i weekenderne, er det desuden dejligt at vågne op i hyggelige omgivelser.

Du kan skabe hygge i værelset ved at dekorere sengen med pyntepuder og et flot sengetæppe. Når din seng er redt, kommer det desuden til at se rigtig godt ud, specielt hvis puder og sengetæppe matcher i stil og farve.

AYTM soveværelse

7. Placér din seng det rigtige sted

Hvis dit soveværelse giver dig flere forskellige muligheder for, hvor du kan placere din seng, bør du gøre dig et par overvejelser. Nogle bryder sig ikke om at sove tæt på døren eller på vinduet, mens andre foretrækker det. Du skal gerne have det komfortabelt og trygt, når du skal sove, og det kan placeringen af din seng have betydning for.

Desuden bør du være opmærksom på stikkontakter, når du vælger, hvor din seng skal stå. Hvis du gerne vil have en sengelampe eller have mulighed for at lade din telefon op ved siden af dig, skal du placere sengen tæt på en stikkontakt.

 

8. Giv dit soveværelse sammenhæng

Nok er det en god idé at indrette dit soverum praktisk og hyggeligt, men du kan også sagtens gøre det lidt smart. Hvis værelset ser smart ud, kommer du måske endda til at trives endnu bedre i det. Du kan gøre dit soverum til et smart sted ved at skabe sammenhæng i det.

Sørg for eksempel for at anvende et bestemt farvetema i rummet. Matchende farver virker gennemtænkte og skaber god stemning. Du kan også sørge for at anvende møbler, der matcher i både materialer og stil.

 

9. Vælg den rigtige seng

Fordi dit soveværelse først og fremmest er et rum, som du skal sove i, er sengen det vigtigste møbel i rummet. Derfor skal du sørge for at have en seng, som du ligger godt og behageligt i.

Dog kan du også godt tænke stil ind i dit valg af seng. Find for eksempel en seng med en flot sengegavl, som giver dit soveværelse et dekorativt præg.

 

10. Pak dit rod væk

Rod er et forstyrrende element, som du ikke skal have i dit soverum. Sørg derfor for, at alt i rummet har en plads. Pak dine ting væk i klædeskabe og skuffer, så der ikke ligger noget fremme, når du skal i seng.

En god nats søvn kræver så få forstyrrende elementer som muligt. Dit soveværelse skal ikke blive et rum, hvor du lægger ting fra dig, når du ikke ved, hvad du skal gøre med dem.

Back to blog