IKEA Hack: Sådan får du opbevaringsplads under sengen

IKEA Hack: Sådan får du opbevaringsplads under sengen

Bor du i lejlighed eller kollegieværelse, har du nok ikke meget plads at gøre godt med, når det gælder opbevaring. Men ved at gå fra at tænke i kvadratmeter til kubikmeter – altså ved at tænke højden ind, får du mere plads. Med dette IKEA Hack kan du skabe opbevaringsplads under sengen ved at bruge de mange kommoder og køkkenmoduler til rådighed på markedet, som let kan placeres under en madras. Du får ekstra plads til opbevaring og elevation af sengen.

 

Læg lameller og madras over ”kommodeseng”

Pladsen under sengen er ofte uudnyttet i boliger, og hvor du sagtens kan lægge et strygebræt under den, egner sengens underside sig ikke til at opbevare tøj eller andet, der ikke må blive beskidt. Du kan omgå det problem og give din seng opbevaring ved at installere IKEA kommoder i en klynge, som en kæmpe ramme med hulrum i midten, som du så lægger lameller og din madras over.

 

De vigtige ting er inden for rækkevidde

Her er et andet eksempel på en seng med opbevaring, der viser, hvordan du faktisk kan ende med at give din seng en god højde, når du trækker på fleksibiliteten ved kommoderne. Du lægger måske også mærke til, at de øvre skuffer sagtens kan åbnes, mens du ligger på madrassen. Derved kan du have ting til sengehygge i form af bøger, søvnbriller, etui til kontaktlinser mv. inden for rækkevidde.

 

Benyt også hulrummet under sengen

Ved at bruge den viste konstruktion, hvor du stiller kommoder op i en ydre ramme med hulrum midterst, som lameller og madras lægges ovenpå, sikrer du dig mod en mør ryg, når du vågner op om morgenen – en smerte du i stedet ville have oplevet ofte, hvis din madras lå på gulvet. I hulrummet får du i øvrigt plads til opbevaring under sengen af ting, du ikke har fremme så ofte, fx din rejsetaske.

 

IKEA Hack: Skab hyggelig niche i barnets værelse

Med køkkenmoduler og kommoder kan du også lave sjove samspil mellem seng og loft som her på billedet, hvor en skrå stilling af loftsbrædderne kombineret med placeringen af sengen i niche giver indtryk af, at sengen er sit eget lille rum separat fra resten af værelset. Hvor en almindelig seng med fire ben ville levne synligt rum for neden og bryde illusionen, er sagen en anden for kommoderne.

Dobbeltsenge dur også

Indtil videre har vi set meget på brugen af kommoder til enkeltsenge, men selvfølgelig kan præcist det samme princip også gælde for dobbeltsenge, som du ser her. På dette billede er sengen placeret i hjørnet op mod væggen, hvilket støtter om kommoderne på bekostning af, at nogle ikke kan tilgås.

Opbevaringsplads under sengen med dette IKEA hack

Billedet er fundet på Pinterest.

Prøv dig frem med sengens højde

Værd at fremhæve er, at du løbende kan prøve dig af med forskellige højder ved slet og ret at tilføje eller fjerne kommoder. Find den rette højde for dig at ligge i – og ret antal kommoder til dit behov.

Vil du læse en komplet DIY guide på hvordan du fuldføre dette IKEA hack? Så har dygtige Bettina Holst lavet en som kan findes her.

Back to blog