Sådan indretter du boligen på budget

Sådan indretter du boligen på budget

At indrette boligen smart og moderne behøver ikke nødvendigvis koste en bondegård og vælte hele budgettet. Tværtimod så findes der faktisk masser af muligheder for billig boligindretning – det handler bare om at være kreativ og kende de rigtige tricks. Vi vil her se nærmere på hvordan du laver en make-over af din bolig for små penge.

Minimalistisk indretning

Billedet er fra @majasode

Minimalisme er moderne

Den klassiske nordiske stil er mere moderne end nogensinde før. Og hvis der er noget, der kendetegner nordisk indretningsstil, så er det minimalisme. Det er gode nyheder for dig, som har et stramt budget, eller som bare ikke ønsker at bruge særligt mange penge på din boligindretning.

Minimalisme er lig med få genstande og dermed mindre, som skal købes ind. Du behøver med andre ord ikke overproppe din bolig med diverse pyntegenstande for at give den et moderne og nutidigt udtryk. Samtidig undgår du også at din bolig bliver fyldt med for mange forstyrrende elementer.

Hjemmelavet kunst

Billedet er fra @idawad

Lav din egen kunst

En oplagt måde at spare penge på boligindretningen på, er ved at lave din egen kunst, fremfor at købe kunstplakater eller malerier. Dermed giver du også din boligindretning et mere personligt og unikt udtryk. Og man behøver altså ikke være den store kunstner, for at lave et pænt billede.

Du kan med fordel vælge at lave et abstrakt maleri, uden figurer på, hvis du ikke er særlig god til at tegne. Abstrakt kunst er desuden også moderne og passer ind i de fleste indretningsstile.

Loppefund til hjemmet

Billedet er fra @sofieekruse

Gå på loppejagt

Loppemarkeder og genbrugsbutikker er en guldgrube når det kommer til billig boligindretning. Her kan du virkelig være heldig at gøre et godt fund til billige penge.

Det kan være en fordel jævnligt at holde øje med, om der er loppemarkeder i området nær dig og ofte besøge dine lokale genbrugsbutikker, så du ikke misser et potentielt godt fund.

I genbrugsbutikker og på loppemarkeder kan du finde alt fra nips-ting til møbler – nogen gange endda i en kvalitet, som var det helt nyt. Du kan også ofte finde gamle møbler, til utrolig billige penge, som du kan renovere eller blot male. Det er desuden moderne med gamle rustikke møbler, så der er ikke nødvendigvis nogen grund til at gå ud og købe helt nye møbler for at indrette sin bolig.

Det kan være en god idé, når du går på loppejagt, at du laver en liste over de ting, du mangler, så du ikke laver for mange fejlkøb, eller ender med at købe noget, du faktisk slet ikke manglede. Undgå også at købe for mange ting, som adskiller sig meget fra hinanden rent stilmæssigt. At blande lidt moderne med lidt gammelt er dog næsten altid en god idé.

Møbler lavet af paller

Billedet er fra @astridkamper

Lav møbler af paller

Hvis der er noget, der er moderne når det kommer til boligindretning, så er det møbler af paller. Du kan lave stort set alt af paller – kun fantasien sætter grænser. Og så er paller tilmed forholdsvis billige.

Hvis du bliver træt af et møbel du har lavet af paller, kan du desuden ofte skille det ad igen og bygge et nyt møbel ud af de samme paller.

Det eneste du reelt behøver, ud over pallerne naturligvis, er nogle skruer og en boremaskine og evt. noget maling.

Man kan nogen gange være heldig at finde aflagte paller i containere ganske gratis, eller man kan vælge at købe dem hos palledepoter eller lignende – ofte til en slik.

Man kan som sagt lave næsten alle tænkelige møbler med paller. Nogle af de mest oplagte møbler at lave af paller er senge og sofaer. Her skal der oftest ikke gøres ret meget udover at stable pallerne og ligge nogle madrasser eller hynder ovenpå. Du kan også lave et bord af paller, bruge dem som boghylder og meget, meget mere.

Planter i hjemmet

Billedet er fra @ditteblog

Planter pynter

Planter pynter og så er de tilmed moderne. Særligt grønne planter er utroligt populære at indrette boligen med. Planter gør hjemmet levende, energisk og ikke mindst hyggeligt.

Planter kan dog være dyre. Det kan derfor være en fordel at dyrke dem selv, dvs. ved at købe små stiklinger og selv vokse dem store og flotte, eller købe dem mens de er helt små. Mindre blomster koster sædvanligvis mindre end store blomster – selvom det er samme sort. Og det er jo blot et spørgsmål om tid, før planten bliver stor og flot alligevel, hvis du altså passer godt på den.

Du kan desuden forny din indretning ved at omplante dine planter i fx nye krukker. På den måde behøver du ikke skifte hele planten, men kan blot skifte krukken, hvis du ønsker lidt forandring og fornyelse. Du kan også male eller på anden vis dekorere dine krukker, så de får et nyt look.

Der findes mange slags flotte planter, som er nemme at holde, som fx Pilea. Hvis det alligevel går galt, kan du altid købe kaktusser – de kræver næsten ingen pasning. Alternativt kan du købe planter af plastik. De er sjældent lige så charmerende som rigtige planter, men i dag laves plastikplanter efterhånden så godt, at man knap nok kan se, at de ikke er ægte.

Ikea hack

Billedet er fra @hus_frederiksberg

Ikea-hack dine gamle møbler

Du tænker måske at hacking er noget, der foregår ved en computer, men du kan rent faktisk også hacke dine møbler. Fænomenet kaldes oftest for Ikea-hacking og er utroligt populært blandt folk, der er på udkig efter billig boligindretning.

Har du nogle gamle møbler, kan du "hacke" dem og gøre dem moderne igen. At hacke et møbel betyder, at du ændrer på det. Det kan fx være ved at male det eller ved at skifte håndtagene på en skuffe eller kommode, sætte hjul på et bord eller hvad du nu ellers kan finde på. Der findes en lang række guides på nettet, hvor du kan få inspiration til, hvordan du hacker dine møbler.

Ved at hacke dine eksisterende møbler, slipper du for at bruge mange penge på at købe nye. Ofte kan du gøre dine gamle møbler flotte og moderne igen ved hjælp af kun ganske få hjælpemidler.

Back to blog