Indret hjemmet med rattan - både inde og ude

Indret hjemmet med rattan - både inde og ude

Drømmer du om at indrette dig med smukke møbler, der samtidig giver eksotiske fornemmelser? Så er der god grund til at indrette dig med rattan. Møblerne er utrolig stilfulde og skaber helt naturligt et ekstra blikfang i dit hjem. Det kan også hænge sammen med den særlige fletteteknik, der er brugt, hvad end vi snakker om stole, havemøbler, kurve eller lamper. Det er derfor heller ikke så underligt, at møblerne som disse går under navnet kurvemøbler.

Et af plusserne ved at indrette dig med rattan er, at møblerne kan kombineres med mange af dine egne pynteting, møbler, tæpper, planter m.m. for at skabe det look, du går efter. Herunder kommer vi med flere konkrete eksempler på, hvordan du kan indrette dit hjem, både inde og ude, med rattan.

Spisebordsstole i rattan

Billedet er fra @home_of_magda

Enkle rattan stole kan matches til den rustikke indretning

Er indretningen hjemme ved dig kendetegnet ved at være rustik? Så kan du med fordel gå efter rattan møbler, som er helt enkle i deres designs. På den måde kommer disse møbler til at blende ekstra godt ind - men samtidig med at de giver et ekstra unikt touch til din stil. Det er uanset, om du er på jagt efter møbler til spisestuen, kontoret eller måske gangen.

Det kan også være godt at huske på, at du kan købe møblerne i flere forskellige farver. Du kan f.eks. gå med de neutrale farver, når du skal indrette i et minimalistisk hjem.

Rattan stol

Billedet er fra @villa.otte

Vælg en rattan stol i et buet design for et mere romantisk udtryk

Lige når det kommer til rattan stole, så kommer de i mange forskellige designs. Hvis du dog vil finde et møbel, der kan passe til en romantisk stil, så gå gerne med et design med bløde linjer. På den måde kan du nemlig bevæge dig mere væk fra en minimalistisk stil. Det kan være, at du er ved at indrette dit sommerhus, eller måske en hyggekrog i hjemmet.

I jagten på en rattan stol, vil du opleve, hvordan du både kan få fingrene i stole med meget skarpe linjer. Omvendt kan du også finde varianter med mere bløde linjer - og de forskellige designs er med til at give forskellige udtryk. Det kan du derfor også have i baghovedet, før du køber den eller de stole, du vil have i dit hjem.

Indretning med rattan

Billedet er fra @mathildenauta

Tænk i kontraster når du skal indrette dig med rattan

Hvis du er interesseret i at bringe rattan ind i dit hjem, så tænk gerne i kontraster, før du finder møblets endelige sted. Du kan f.eks. overveje at placere en stol eller måske en bænk i rattan ved siden af en moderne billedvæg. På den måde opnår du et mere nutidigt udtryk, samtidig med at du bringer et retro-møbel ind i rummet.

Noget du også kan overveje er, at du anskaffer dig et lammeskind, som du placerer i dit møbel. Det kan være med til at give ekstra varme til et møbel, som ellers kan have et udtryk, der er til den kolde side. Som en bonus kommer du selvfølgelig til at sidde ekstra godt.

Generelt skal du ikke holde dig tilbage med at kombinere rattan møbler med andre materialer. Det kan f.eks. give et ekstra flot spil, hvis en stol placeres ved siden af en sofa i læder, et sofabord i glas, marmor eller lignende. For samlet set kommer det til at give et unikt udtryk - og selvfølgelig et udtryk, der kommer til at ose af dig og din stil. Slip derfor gerne kreativiteten løs, og vær ikke bange for at prøve nye ting, når du vælger, at disse møbler skal være en del af din indretning.

Rattan skabe

Billedet er fra @homes_by_christina_juncher

Invitér sommeren ind i hjemmet med rattan møbler

Kunne du tænke dig at bringe sommeren endnu mere ind i hjemmet? Så kan du vælge at kombinere rattan stole med et lille bord. Det kan være en oplagt måde at indrette dig endnu mere sommerligt. Det kan både være i stuen, i en hyggekrog på kontoret, i soveværelset eller andre steder, hvor du gerne vil skabe et ekstra hyggeligt og indbydende hjørne. Det samme udtryk kan du også opnå, hvis du vælger at investere i en sofa. Den kan være en smuk tilføjelse, hvad end den skal have en plads i entréen, foran et vinduesparti i stuen eller måske ved spisebordet.

Rattan havemøbler

Billedet er fra @nybyggeri7

Skab en unik oase på terrassen med rattan havemøbler

Hvad end du har en have eller en terrasse, som du vil indrette, så bør du overveje rattan havemøbler. Du får nemlig god mulighed for at skabe en unik oase under de åbne himmelstrøg. Kurvemøbler er oprindeligt lavet af naturmaterialer, men fås i dag også i plastik. De kommer derfor også til at blende godt ind i dit udemiljø, da de nærmest er som skabt til at være i naturen. Det er uanset, hvilke varianter du går med, og om du tilkøber hynder eller ej.

Det skal også understreges, at rattan havemøbler går ekstra godt sammen med grønne planter. Hold dig derfor ikke tilbage med at placere store som små planter omkring dine møbler. Det vil nemlig være prikken over i’et.

Som en yderligere bonus er havemøbler i rattan ekstra hårdføre. Det vil sige, at de kan modstå de forskellige vejrforhold herhjemme - og uden at det kommer til at påvirke deres udseende.

Rattan møbler til altanen

Billedet er fra @miestange

Tænk rattan havemøbler ind i indretningen af din altan

Bor du i en lejlighed, som har en tilhørende altan? Eller har du et hus, hvor soveværelset eller lignende er forlænget med en altan? Så tænk også gerne rattan havemøbler ind i indretningen. For hvad end du har lidt eller meget plads at gøre med, så bliver det en smuk tilføjelse til altanen. Samtidig kan møblerne også komme til at virke som en del af indretningen inde i hjemmet.

Et stort plus er, at møblerne kommer i flere forskellige størrelser og designs. Du kan derfor også vælge varianter, der har det retro, stilrene eller måske romantiske udtryk, som du går efter til din altan.

Back to blog