Sådan indretter du med pasteller

Sådan indretter du med pasteller

Pastelfarver af enhver art kan tilføje både liv og et let udtryk til din indretning. Det er derfor ikke så underligt, at disse nuancer har vundet større og større indpas i danske hjem. Samtidig vil du opleve, hvordan pastelfarver er med til at skabe harmoni - uanset hvordan du måtte kombinere dem.

indretning med pastelfarver

Billedet er fra @elineengenhandmade

Skulle du dog være en smule i tvivl om, hvordan du kan indrette dig med pastelfarver, så læs endelig med her. Vi kommer til at guide dig, så du kan få endnu flere farver ind i dit hjem.

Gode råd til at indrette dit hjem med pastelfarver

Som noget af det første kan du gå efter mindre nipsgenstande. Det kan være alt fra skåle, glas, kopper, lysestager, vaser m.m. På denne måde kan det blive lidt nemmere at blende pyntegenstandene ind i din indretning.

Opbevaringskasser, eller foldekasser, er særligt en af de ting, du kan købe i mange forskellige pastelfarver. Disse kan derfor også være en fin måde at tilføje farve til hjemmet på - samtidig med at du får praktisk opbevaring. Skulle du senere hen ønske at gå med andre farver, så kan du blot vælge at placere dem i et skab, skuffe eller lignende.

Skulle du have en sofa, en lænestol eller andet som du ønsker at give ekstra liv, så kan du overveje puder eller plaider i pastelfarver. Det er en lille detalje, som kan ende med at gøre en stor forskel. Giv dig endelig i kast med at kombinere forskellige farver - for indretning med pastelfarver kommer til at give et fantastisk udtryk, uanset hvilke nuancer du sætter sammen.

pastelfarvede plakter

Billedet er fra @rikkesroom

Kig efter både stole, plakater og tæpper i pastelfarver

Skulle du være klar til at give pastelfarver en større plads i din indretning? Så kan du med fordel kigge efter stole, plakater og tæpper. Det er din mulighed for, at disse genstande kan give præcis det blikfang, du måtte ønske. Og ønsker du senere hen at ændre indretningen, så er det også relativt nemt at udskifte disse ting.

En af de ting som du kan overveje, er at lave en billedvæg med diverse pastelfarver. Du vil nemlig opleve, hvordan der er mange plakater og kunstprints at vælge imellem. Det betyder også, at du kan være ekstra kreativ med at sammensætte billeder med lige de motiver, du måtte foretrække. Det samme gælder med de rammer, som dine billeder kommer i. En mulighed er nemlig også, at du vælger relativt simple motiver, som dekoreres med en ramme i en pastelfarve. Valget er helt op til dig.

pastelfarvede vægge

Billedet er fra @mariaharmuth

Brug pastelfarver på vægge, døre eller lofter

Er du ekstra vovet, kan du også vælge at male enten, vægge, døre eller lofter i pastelfarver. Det er en ideel måde, du kan skabe en stor forandring, uanset hvilket rum du vælger at gøre det i. Det er uanset, om du skal til at flytte ind i en ny bolig, eller du ønsker at give dit nuværende hjem et nyt udtryk.

Hvad du vil opleve, er formentlig, hvordan farver kan være med til at skabe en ekstra wow-effekt, hvad end vi snakker badeværelset, køkkenet, stuen eller noget helt fjerde. Hold dig eksempelvis ikke tilbage med at lade pastelfarver grænse op til en kontrastfarve. Eller at placere forskellige nuancer ved siden af hinanden.

Skulle du have udset dig en særlig farve, du gerne vil bruge, så kan en farvehandel ofte hjælpe med at blande den rette farve. Det åbner også op for et hav af muligheder - det er derfor kun fantasien der sætter grænser for, hvilke pastelfarver du kan tage i brug.

Mix af pastelfarver og trends

Billedet er fra @mettenorrild

Mix pastelfarver med andre trends

Pastelfarver er en af de ting, som har været, og er, populært i 2022. Et godt tip er dog, at du også vælger at mixe og kombinere pastelfarver med andet interiør og pyntegenstande, der trender. Det kan f.eks. være keramik, som også har vundet større og større indpas i de danske boliger. På den måde kan du også sætte dit eget unikke præg på det, der trender indretningsmæssigt - uanset hvornår det måtte være.

indretning af stue med pastelfarver

Billedet er fra @danicachloedk

Kombinér gerne forskellige pastelfarver i din indretning

En af de ting du skal vide omkring pastelfarver er, at du med fordel kan kombinere dem. For du er helt selv med til at styre, hvordan du vil mixe og matche dem, så de passer til din stil - og ikke mindst den stemning, der skal skabes. Samtidig er en af de fantastiske ting ved pastelfarver, at uanset hvordan de kombineres, så kan du stadig skabe et let og blødt udtryk.

Noget du vil opleve med pastelfarver er, at de kan sammensættes på et hav af forskellige måder. Hold dig derfor ikke tilbage med at bruge fra hele den farvepalette, der måtte findes. Samtidig kan du også sagtens kombinere farverne med dem, du allerede har brugt i din indretning. For hvad end din indretning har et skandinavisk touch, den er industriel, romantisk eller noget helt fjerde, så kan der stadig godt blive plads til indretning med farver som pasteller.

farverig indretning

Billedet er fra @regina_husprojekt

Få inspiration til indretning med farver online

Kunne du bruge en smule inspiration, før du kaster dig ud i indretning med farver? Så kan du med fordel kigge mere på andres projekter med pasteller. Det kan give dig en bedre indikation af, hvordan du kan sammensætte farver og ikke mindst boliginteriør. Du har derfor også noget mere konkret at forholde dig til, før din bolig skal have et nyt og frisk pust.

Du har naturligvis også rig mulighed for at finde inspiration i vores boligunivers. Det er uanset, om det er her på siden eller vores sociale medier. Og som et ekstra plus kan du samtidig holde dig opdateret på nye produkter og trends, når det kommer til indretning.

Som du måske kan fornemme, så er der mange måder, du kan indrette dig med farver på. Slip derfor endelig kreativiteten løs og giv dit hjem præcis det friske pust med pastelfarver, som det måske har brug for.

Back to blog