Idéer og inspiration til indretningen af walk-in-closet

Idéer og inspiration til indretningen af walk in closet

Tøj, der ligger og flyder på gulvet. Gammelt vasketøj blandet sammen med nyt. Dine yndlingsjeans, som du ikke længere kan finde på den sædvanlige hylde i skabet. Lyder det bekendt? Heldigvis kan du med få simple råd få ryddet op i din garderobe, så du får mere struktur og orden i dit tøj.

Denne artikel giver dig et overblik over, hvad du kan gøre, for at få styr på din garderobe og udnytte dine opbevaringsmuligheder optimalt.

walk in closet ideer

Billedet er fra @handcraftedinterior

Indret dit hjem med et walk in closet

For mange er det helt essentielt at have styr på garderoben i en hektisk hverdag, hvor tiden er knap. Derfor tyer mange til et walk in closet, hvor både tøj og tilbehør nemt kan sættes i struktur.

Walk in closet er særligt udbredt i soveværelser, fordi det giver mulighed for en optimal garderobe opbevaring. Du kan vælge at indrette dit walk in closet, så det er delt i to dele. På den måde kan du og din partner få hver jeres tøjafdeling.

På børneværelset er det ligeledes rart at have styr på garderoben, når dine børn hurtigt skal i tøjet om morgenen. Med et walk in closet kan du dele tøjet op efter kategori. Desuden giver det mulighed for at have alt sengetøj, stofbleer og plejeprodukter til dit barn samlet ét sted, så du altid ved, hvor det er.

Opbevaringsmuligheder

Billedet er fra Pinterest

Udnyt pladsen i dit walk in closet bedst muligt

For at få det meste ud af dit walk in closet, giver det god mening at indrette det på en måde, så du nemt har et overblik over alt dit tøj. Har du meget tøj, er det derfor en god idé at optimere dine muligheder for garderobe opbevaring mest muligt.

  • Hylder til sko - når du har dine sko i et walk in closet, kan du nemt have et overblik og vælge sko ud fra dit outfit. Med flere etager får du optimal plads og kan samtidig dele dine sko op i kategorier efter årstider, hverdag og fest.
  • Høje hylder til handsker, huer m.m. - et af de gode ting ved et walk in closet, er, at du får mulighed for at udnytte pladsen hele vejen op til loftet. Derfor kan du forsyne dit skab med en høj hylde til tøj og tilbehør, som måske er sæsonbetonet - fx huer, handsker og tørklæder.
  • Vælg den optimale bøjle - har du meget tøj på lidt plads, giver det god mening at vælge smalle bøjler i fx stål. Derudover kan du med en foldelig tøjbøjle få plads til mere, så du kan have op til 8 stykker tøj hængende på én bøjle. På den måde får du optimeret din opbevaring i dit walk in closet og slipper samtidig for, at dit tøj bliver krøllet.
  • Skuffer - det er en fordel at have skuffer i forskellig dybde, så du kan opbevare lidt forskelligt i dit skab. For at få sat mere struktur i dine skuffer, kan det være en god idé at se sig om efter en form for skuffeindsats, så du kan sortere dit tøj. Det kan være særligt brugbart til opbevaring af undertøj, sokker, strømpebukser og nattøj for sig.

Farverig garderobe

Billedet er fra @tinevii

Farver og lys som ny garderobe inspiration

Uanset om du i forvejen har et walk in closet eller måske netop er ved at lave et fra bunden, kan du overveje valget af farver og lys i din garderobe. Det er nemlig ganske ligetil at få mere personlighed i dit skab - og så bliver det samtidig nemmere at holde styr på dine ting, når du har en god belysning.

Mange vælger at få lavet spots i loftet i deres walk in closet, fordi det giver en god og skarp belysning. Men du kan vælge imellem flere loftlamper og vægmonterede lamper, der kan justeres og give dig et behageligt lys, når du skal klæde dig på til dagen.

Du kan ligeledes give dit walk in closet et personligt præg med en klat maling på de fine træbøjler, så du kan sortere dem efter bestemte typer tøj - fx lilla bøjler til kjoler, blå til toppe m.m.

walk in closet inspiration

Billedet er fra @ditteblog

Kreative måder at lave et walk in closet på

Har du endnu ikke et walk in closet, men ønsker du stadig at få glæde af en god struktur og masser af opbevaringsplads? Så kan du nemt lave et fra bunden eller udnytte det, du har af muligheder i rummet.

Har du ikke kvadratmeter nok til et decideret walk in closet, kan du bruge en rumdeler til at skabe en aflukket ramme for din egen lille garderobe. En vinkelstue eller et værelse der er delt med et indhak skriger også på at blive brugt som et walk in closet.

Du kan også vælge at bygge dit eget skab, så du får noget, som passer helt præcis ind i målene. Fordelen ved at bygge og designe dit walk in closet fra bunden, er således, at du kan lave det i en lille eller stor udgave alt efter behov. Med en klat maling, spejle og belysning kan du sætte dit helt eget præg på skabet.

Du kan også vælge nogle alternative former til dit skab. Ved at vælge en alternativ form til dit walk in closet (fx et H eller et L), kan du sortere dit tøj bedst muligt. En side kan fx bruges til overtøj, en anden til almindeligt tøj, en tredje til sengetøj, håndklæder osv.

Har du brug for mere garderobe inspiration til dit walk in closet? På nettet finder du utallige kilder og blogs, der kan sætte skub i din kreative proces, når du skal få styr på garderoben derhjemme. Find ligeledes gerne inspiration ved at følge vores Instagram-profil.

Back to blog