Inspiration: 10 minimalistiske køkkener du vil elske

Går du og drømmer om et nyt køkken, men er i tvivl om, hvordan det skal se ud. Så kan du her finde inspiration til, hvordan du kan nå i mål med dit nye drømmekøkken. Vi kommer nemlig med 10 fantastiske bud på, hvordan du kan indrette dit køkken i en minimalistisk stil, så du kan nyde det fuldt ud de næste mange år fremadrettet sammen med både familie og venner.

Det kan være en jungle at skulle vælge et køkken - især når der er så mange gode bud på, hvordan køkkenet kan indrettes og materialer der kan bruges. Derfor bør du gøre dig en række overvejelser, når du skal vælge det endelige køkken.

Du bør blandt andet forholde dig til, hvor meget plads du har i dit køkken. Her skal du naturligvis tænke over skabsplads, og hvordan det vil fungere for dig at arbejde i køkkenet i praksis. Dernæst kommer det lidt sjovere; nemlig at skulle tage stilling til materialer, farver og design.

Skandinaviske køkken

Billedet er fra Pinterest.

1. Det moderne, skandinaviske køkken

Hvis du ikke har meget plads at gøre godt med, eller vil udnytte pladsen i køkkenet bedst muligt, så kan du vælge den moderne skandinaviske stil. Her får du et køkken med meget rene linjer, som både syner flot og forenkler rengøringen. Grebsløse skuffer kan være oplagt i det mindre køkken. Det får dit køkken til at syne større, da det optager mindre plads i rummet. Det er medvirkende til at fuldende det skandinaviske og minimalistiske look.

De dusede farver er ultrapopulære, da de både er tidløse og kan smelte helt naturligt ind i den resterende boligindretning. En fin, skøn farve kan fx være denne grønne på billedet, som henvender sig til den moderne og stilbevidste karakter, der ønsker en varm farve, som dog på samme tid ikke er al for dominerende.

snedker køkken

Billedet er fra Hanstholm.

2. Snedkerkøkken til den kompromisløse

Skab varme, dybde og et eksklusivt udtryk i dit hjem med et snedkerkøkken af højeste kvalitet. Her ser du et eksempel på et Hanstholm snedkerkøkken, hvor man blandt andet har brugt valnød som træsort. Marmor, messing og valnød giver bare en wow-effekt, når materialerne sættes sammen. Der kan skabes en gennemført stil, som udelukkende er for dig, som ikke vil gå på kompromis med designet af dit køkken. Og så vil du opleve, at kvalitetsmaterialerne tilsammen nærmest bliver et møbel for sig selv. Det giver dermed dit køkken noget klasse og stil, som du kun får med denne sammensætning.

Det er en køkkenstil, som henvender sig til dig der elsker kvalitet, har et øje for detaljer, og som ønsker et snedkerkøkken, hvor der ikke er gået på kompromis med hverken materialevalg eller design.

skræddersyet køkken

Billedet er fra Pinterest.

3. Inviter naturen ind med et snedkerkøkken i eg

Et minimalistisk køkken er ideelt at designe med eg. Eg falder utrolig smukt ind i hjemmet, hvis du har et lyst trægulv. Når du bruger eg som materiale til dit minimalistiske køkken, får du skabt et lysere rum, som også virker mere let og rummeligt. Her ser du et eksempel på, hvor man kombinerer eg med malede låger.

Træelementer ser man atter mere og mere i boligindretningen. Her hiver man naturen inden for i boligen, som skaber en harmonisk og rolig atmosfære.

grå køkken

Billedet er fra Pinterest.

4. Det minimalistiske køkken med grå tendenser

Det rustikke design er blevet utrolig populært. Her kan du blandt andet indrette dit køkken med betonflader og klassiske, stilrene skuffer uden greb. Det gør dit køkken utrolig stilfuldt og samtidigt elegant at se på. Det er noget, som hitter hos mange familier i dag, fordi det både er praktisk, let at rengøre og hvor hele familien kan samles til madlavning eller lektier. Intet mindre end oplagt til børnefamilien.

Minimalistisk køkken

Billedet er fra Reform.

5. Skab luft og lys med et minimalistisk køkken

Her ser du et af de bedste eksempler på, hvorfor mange elsker den skandinaviske stil. Du kan med få køkkenelementer skabe et køkken, der er både funktionelt og lækkert at se på.

Med denne køkkenstil får du et stilrent, minimalistisk køkken i hvide toner. Det er en køkkenstil, som fremmer og udnytter lysindfaldet i boligen. Det er ideelt for dig, hvis du godt kan lide rene linjer og et nemt køkken at vedligeholde. I dette eksempel har man blandt andet fravalgt skabslåger på den øvre del af væggen. Det giver mere luft og får dermed også køkkenet til at virke større.

Læg desuden mærke til hvor meget de små detaljer gør – såsom et fint gulvtæppe og køkkenredskaber stående fremme.

Mørkt køkken

Billedet er fra Pinterest.

6. Råt og varmt look med et minimalistisk køkken

Dette er et klassisk eksempel på, hvordan du skaber et råt og lækkert køkken i et minimalistisk design. Det at tage en mørk træsort med struktur, marmor og matteret glas giver et eksklusivt udtryk. Her er der ingen tvivl om, at du får et kvalitetskøkken, da det er sammensat kvalitetsmaterialer, som holder i mange årtier.

Lyst køkken

Billedet er fra Pinterest.

7. Gør dit køkken til et varmt hjerterum med minimalistisk design

Hvem siger, at et minimalistisk køkken ikke kan være varmt og hyggeligt. For at få noget liv, varme og nostalgi i køkkenet, kan du overveje at vælge varme træsorter. Her er billedet et godt eksempel på, hvordan du kan kombinere træsorter med hvidt marmor. Det er et skandinavisk udtryk, som er fyldt med varme og energi.

Marmor køkken

Billedet er fra Pinterest.

8. Skab et personligt køkken med røget eg og marmor

Et minimalistisk køkken kan også bestå af røget eg og marmor. Det giver dit køkken noget kant og personlighed, da det ikke er noget man finder i de fleste hjem. Det skyldes, at det er materialer af højeste kvalitet. Med denne sammensætning får du både et praktisk og funktionelt køkken, hvor der er skruet helt op for den rustikke stil på højeste niveau.

Terrazzo køkken

Billedet er fra Pinterest.

9. Skil dig ud med et køkken i minimalistisk design

Hvis du er bange for at dit minimalistiske køkken ikke får personlighed eller karakter nok, så kan du overveje denne enestående køkkenstil. På billedet ser du et minimalistisk design, som egner sig godt til dig som har en bolig med højt til loftet. Den smukke terrazzo gør dette køkken helt unikt.

Hvid marmor køkken

Billedet er fra Pinterest.

10. Et minimalistisk køkken i lyst marmor giver en “wow-effekt”

Vil du gå all in på et minimalistisk køkken, der slår benene væk under dig, kan du overveje et køkken i lyst marmor. Her er billedet et godt eksempel på, at man aldrig kan få nok marmor ind i sit køkken. Det er et køkken som både giver rene linjer og en “wow-effekt” hver gang du træder ind og ser køkkenet.

Få mere inspiration til indretning af dit køkken her.

Skriv en kommentar

Alle kommentarer modereres, inden de offentliggøres