Lille spejl på væggen der

Et spejl hører ikke længere kun til på badeværelset som en praktisk anordning. I dag kan spejle også bruges som dekorative elementer, når de integreres i indretningen. De er nemlig magiske værktøjer, der kan transformere enhver bolig. Udover at være smukke så reflekterer spejle også lys og liv. Leg med forskellige former, størrelser og materialer på vægge, hylder eller gulv.

AYTM Spejl, Arcus, Clear & Black - 35x2xH90

1. Snyd dine rum større

Har du en lille bolig med trange rum, så er spejle dine bedste venner. Ved at placere store spejle på væggen skaber du en optisk illusion, der snyder dine rum større. Spejle reflekterer nemlig lys fra vinduer og lamper og dette kan få specifikke områder til at føles mere rummelig. Dette trick egner sig i virkeligheden til alle værelser, men det kan især anbefales til små lejligheder med lange og smalle rum.

Stori Spejl, Wick, Natural - Ø60

2. Lad spejle maksimere det naturlige lysindfald

Det er altid en god ide at maksimere det naturlige lysindfald fra vinduer i din bolig. Placer spejle strategisk på forskellige lokationer eksempelvis foran vinduer for at reflektere solens lysstråler og dermed skabe en livlig atmosfære. Du kan også bruge spejle til at trække naturen indenfor ved at sætte fokus på haven eller specifikke potteplanter.

Eden Outcast Spejl, Random, Peach - 60x80

3. Brug spejle som kunstværker

Spejle kan uden tvivl være skulpturelle kunstværker og fokuspunkter i sig selv. Vælg derfor spejle med organiske former, stærke farver eller kunstneriske rammer, der passer til din personlig indretningsstil. Overvej at placere unikke spejle hvor de skaber blikfang og tiltrækker opmærksomhed. Du kan eventuelt lave en gallerivæg med spejle i forskellige former og størrelser.

Normann Copenhagen Spejl, Horizon Mirror Horizontal, 80x40, Grå

4. Husk dine spejles praktiske funktioner

Selvom vi overvejer spejles ydre mere end nogensinde, så anvendes de stadig i høj grad for deres funktionelle karakter. Praktiske spejle er essentielle i badeværelser, soveværelser eller entréer hvor daglige rutiner finder sted. Skal de vise din fulde figur eller kun overkroppen? Vælg eksempelvis spejle med opbevaringsmuligheder såsom hylder, indbyggede lyskilder eller zoom funktion.

WOUD Spejl, Mirror Barb, Stor - Ø26

5. Overvej spejlenes udseende og placering

Spejle fås i utallige former, farver, størrelser og materialer. Overvej derfor nøje dine spejles udseende, så de passer med din generelle indretningsstil og skaber en rød tråd. Hvis du er kreativ eller har mod på DIY, så kan du selv give dine spejle en opkvikkende makeover. Placeringen er også vigtig, så du skaber harmoni i indretningen. Undgå at reflektere rod og uønskede elementer. Stil eksempelvis bordspejle på hylder, konsolborde, skænke eller reoler.

Skriv en kommentar

Alle kommentarer modereres, inden de offentliggøres