Sådan bruger du hængeplanter i indretningen

Sådan bruger du hængeplanter i indretningen

Planter kan være smukke, farverige og dekorative, og de kan bidrage med en masse i din boligindretning. Du kan anvende planter på mange forskellige måder, men særligt hængeplanter er meget alsidige, når det kommer til indretning af din bolig.

Hængende planter er livlige og legesyge, da de både kan krybe og kravle. Hvis du er interesseret i at anvende denne type af planter i dit hjem, får du her 10 tips til, hvordan du integrerer dem i din indretning.

Hübsch hængepotter

Billedet er fra Hübsch og hængepotterne kan findes her: sort eller hvid.

Skru planterne op i loftet

Planter, der har hængevækst, kan vokse langt ud over en potte. Derfor er det en god idé at give planten de bedst mulige forudsætninger for at brede sig. Et godt tip til indretning med hængeplanter er at skrue planten op i loftet. Du skal blot bruge en potte, der hænger i en snor.

Når du hænger planter i loftet, kan de brede sig nedad og skabe masser af liv i din bolig. Du kan for eksempel hænge planterne op i et hjørne i din stue eller rundt om døren i din entré.

 

Giv din bolig farver

Hvis du synes, at din bolig mangler lidt liv og farve, kan de rigtige planter virkelig gøre underværker. Der findes flere forskellige typer af farverige hængeplanter, blandt andet den smukke passionsblomst. Faktisk findes den i flere forskellige farver.

Du kan anvende planterne til at pifte dit hjem op og skabe mere liv. Hvis du gerne vil have god sammenhæng i din bolig, kan du desuden sørge for, at dine planter passer farvemæssigt til de møbler og pyntegenstande, du har i hjemmet. Det skaber nemlig et rigtig fint helhedsindtryk.

Hübsch hængepotte

Billedet er fra Hübsch. Find hængepotten her.

Fyld de tomme områder ud

Når du skal indrette din bolig, har du ofte en forestilling om, hvilke møbler der skal være i de forskellige rum. I stuen skal du bruge en sofa og et fjernsyn. I soveværelset skal der stå en seng. Hængeplanter kan du bruge i hele din bolig.

Når du har indrettet et rum, er der ofte plads tilbage på væggene eller i hjørnerne. De tomme områder kan du fylde ud med planter, der hænger. Skru et par kroge til hængepotter op i loftet eller på væggen, og få rummene i din bolig til at se mere færdige ud.

 

Lav et kreativt og dekorativt hjørne i boligen

Planter behøver ikke kun at være elementer, som udfylder den ekstra plads, du har tilovers i boligen. Du kan også give dine hængeplanter en helt særlig rolle i indretningen ved at lave et kreativt og dekorativt hjørne. Slip fantasien og kreativiteten løs, og byg en smuk oase i din bolig.

Du kan for eksempel lade dine planter kravle op ad en gammel malerstige eller en brugt vinduesramme, som du alligevel ikke kan bruge til andet. Dermed giver du både liv til en brugt genstand og lader dine planter boltre sig frit.

 

Lad dine hængeplanter vokse i et net

Hvis du gerne vil have en lille smule kontrol over, hvor dine planter bevæger sig hen, kan du investere i et net. Ved hjælp af et par kroge, kan du nemt hænge dine potter op på nettet, og dine hængende planter kan vokse ind og ud ad hullerne i nettet.

Du kan også hænge andre ting i nettet, såsom billeder og pyntegenstande. Du kan også anvende nettet som opslagstavle i kontoret eller til opbevaring i køkkenet. Det er særligt nemt at bruge, hvis det er magnetisk.

 

Skab en hyggelig jungle

Med flere forskellige hængeplanter kan du skabe en rigtig jungestemning i din bolig. Anvender du mange hængende planter indendørs, kan du faktisk få dit hjem til at virke som en udendørs oase, hvor planterne vokser vildt.

Hvis du vil skabe jungestemning i et af rummene i dit hjem, kan du med fordel anvende flere forskellige typer af planter. Bland farver og størrelser, og husk at bruge hele rummet. Du kan både hænge planter i loftet, stiller mindre planter i vindueskarmen og placere store planter på gulvet.

 

Stil hængeplanter på en hylde

En plante, der hænger, kan også se rigtig fin ud, når den står på en hylde. Ofte har vi mange bare vægge i vores bolig, som vi gerne vil fylde ud. Et par fine hylder fylder lidt på en væg, men det er særligt de ting, som vi placerer på hylderne, der gør en forskel.

En fin hængende plante fylder ikke blot hyldens overflade ud. Den kan også hænge sig ned fra hylden og dermed fylde en større del af væggen. Det er både dekorativt og smart.

Broste Copenhagen hængepotter Maximus

Billedet er fra Broste Copenhagen.

Vær kreativ med forskellige ophæng og potter

Når du anvender hængeplanter i din bolig, er det ikke kun selve planterne, der bidrager med noget til din indretning. De potter og ophæng, som du anvender samen med planterne, kan nemlig også have betydning for, hvordan din bolig tager sig ud. Derfor bør du overveje, hvilke planter og ophæng, du anvender.

Du kan være kreativ og blande forskellige farver og mønstre, og du kan sørge for, at dine planter og ophæng passer godt sammen med dine møbler og dine øvrige pyntegenstande.

 

Lav dit eget planteophæng

Mange steder kan du købe hængeplanter i potter, som allerede er udstyrede med snor og er klar til at blive hængt op. Hvis du er lidt kreativ, kan du dog også lave dine egne planteophæng. Alt, du behøver, er din plante, en potte samt en rulle garn eller snor.

Der findes masser af forskellige måder, hvorpå du kan lave dit ophæng. Det eneste, der er nødvendigt, er, at potteplanten kan hvile sikkert i ophænget.

 

Udnyt al pladsen

Måske bor du i en mindre bolig, der ikke giver dig så store muligheder for at være dekorativ. Måske har du ikke ret meget gulvplads, og det er muligt, at der ikke er nogle vindueskarme under dine vinduer.

Her kan hængeplanter være nyttige. Med planterne kan du udnytte al pladsen i din bolig. Hæng dem op over dit spejl i badeværelset, lad dem vokse op af en reol eller, eller hæng dem over dit spisebord sammen med dine lamper.

Back to blog