Sådan skaber du en indbydende entré

Sådan skaber du en indbydende entré

Førstehåndsindtryk er altafgørende og derfor skal din entré være mere end det kedelige gennemgangsrum, som du møder efter en lang arbejdsdag. Det er i entréen, hvor du byder dine gæster velkommen og sætter tonen for hvordan den resterende indretning opfattes. Hvad enten din entre er stor eller lille, så kan den altid indrettes på en måde, så funktionalitet og stil går hånd i hånd. Læs vores guide til hvordan du indretter en indbydende entré.

Broste Copenhagen Knagerække, Pebble, Jern & Marmor, Caramel Cafe - 80x5xH6

1. Optimer pladsen

Mange entréområder opfylder ikke altid vores pladsbehov, og derfor handler det om at udnytte og optimere den plads, som er tilgængelig, så din entré stadig er funktionel. Tænk opad med væghylder, hvor du kan stille praktiske kurve og opbevaringskasser. Undgå rod med knager, knagerækker eller tøjstativer hvor du kan hænge jakker og tasker. Brug smalle møbler som konsolborde eller multifunktionelle møbler som bænke med opbevaring. Du kan også overveje at investere i indbyggede løsninger.

Hübsch Loftlampe, Glas, Spejl / Sort - Ø20 H27

2. Nej tak til mørke

God belysning er afgørende for en indbydende entré. Kombiner det naturlige lysindfald fra vinduer med lamper. Hvis du har høje lofter, så kan du tilføje en dekorativ pendel eller lysekrone for at skabe blikfang. På den anden side kan du også installere spots eller plafonder, som giver luft. Overvej også at bruge en bordlampe eller væglamper til at skabe hygge og undgå mørke kroge og hjørner.

Normann Copenhagen Spejl, Horizon Mirror Horizontal, 80x40, Grå

3. Lille spejl på væggen der

Spejle er fantastiske elementer i en entré, især hvis pladsen er lille. De reflekterer lys og liv og kan få din entre til at syne større, end den i virkeligheden er. Med et gulvspejl, vægspejl eller bordspejl i entréen sikrer du også, at alt sidder som det skal, inden du går ud ad døren. Udover den praktiske funktion kan spejle også tjene som dekorative elementer, når det integreres i indretningen.

House Doctor Gulvtæppe, Hafi, Brun - 200x80

4. God stil under fødderne

Begræns dig ikke kun til væggene og møblerne når du skal indrette din entré. Løbere og dørmåtter er både praktiske og dekorative. De kan fange snavs og smuds, beskytte mod slid og samtidig give et indbydende indtryk. Vælg gulvtæpper slidstærke materialer, der er nemme at rengøre, og som passer til den resterende indretningsstil, så du holder en rød tråd.

HAY Kurv, Bead Basket, Burgundy Weave - Ø40 H27

5. Leg med farver

Frisk din entré op ved at bruge farver eller mønstre. Farver er en smagssag, men de kan være din bedste ven i forhold til at skabe en indbydende atmosfære i entréen. Mal eksempelvis en eller flere vægge hvis du er modig. Dog kan du også nøjes med mindre farvestænk, ved at tilføje dekorationsgenstande i farver såsom kurve, bakker, lamper eller plakater.

AYTM Potte, Torus, Sølv/Taupe - Ø22 H30,6

6. Vis personlighed

Mød dine gæster i entréen med åbne arme ved at tilføje personlige elementer. Dette kan eksempelvis være familiebilleder, arveting, skulpturer eller håndlavede malerier, der afspejler din personlighed. Det kan også være en potteplante eller en vase med dine yndlingsblomster. Personlige og unikke elementer er desuden grobund for spørgsmål og gode samtaler mellem dig og dine gæster.

Back to blog