inspiration til boligindretning

Sådan skaber du personlighed i din indretning

Boligindretning er en stor størrelse. Dit hjem er dit helle fra den kaotiske verden udenfor, og derfor er det vigtigt, at du får en personlig og hyggelig indretning i stuen, hvor det er rart at være og lade batterierne op. Alt for mange tøver med at kaste sig ud i en original indretning med personlige detaljer. Det er en skam, for det er netop din unikke personlighed, du kan bruge, når du skal skabe rammerne for et hjem, der skiller sig ud i mængden.

I denne artikel får du gode tips til, hvordan du bærer dig ad, når du skal finde dit ben i en personlig og hyggelig indretning af stuen og andre af hjemmets rum.

minimalistisk indretning

Billedet er fra @fra1763_til6100

Find din generelle indretningsstil

I indretningen af boligen er både arkitekturen og den indvendige stil med til at give boligen et unikt præg. Herfra kan du bygge videre med din egen, unikke indretningsstil, som kan danne rammen for dit hjem. Din personlige stil kan give dig et overordnet pejlemærke, så du nemmere kan vælge møbler og detaljer til en hyggelig indretning i stuen og andre rum.

klassisk indretning

Billedet er fra @kinneandersen

Derfor må du som det første tage stilling til, hvilken indretningsstil du hælder mest til. Hvad føler du dig komfortabel i, og hvad synes du er æstetisk flottest?

Der findes i dag et hav af indretningsstile til en hyggelig indretning af stuen. De mest udbredte herhjemme er:

 • Minimalistisk - den minimalistiske stil bærer præg af et hjem med en simpel stil med klare linjer, få møbler og afdæmpede farver.
 • Klassisk - en anden indretningsform er den klassiske, hvor der er plads til rustikke træmøbler, uld og tæpper og detaljer i messing.
 • Boheme - tunge møbler, levende farver, spraglede mønstre og plads til mange nips og genstande. Det er kendetegnene ved en boheme indretning, der gør oprør med samfundets normer.
 • Industriel - er du til en rå stil med møbler i mørkt træ, læder og indretning med metaller? Så er den industrielle stil den rette for dig.

skandinaviske hjem

Billedet er fra @_lisebise

Brug kunst, håndværk og vægpynt til en hyggelig indretning af stuen

Mange synes, at det kan være udfordrende at fylde hjemmets hvide vægge ud. Men faktisk bør du se væggene som en oplagt mulighed for at lade din personlighed skinne tydeligt igennem. Du kan bruge væggene til mange ting.

 • Væghængte hylder - fordelen ved at hænge hylder op, er, at du får plads til mere opbevaring samtidig med, at du får mulighed for at udstille dine personlige nips, vaser og andre minder. De væghængte hylder kan placeres over fjernsynet, over en kommode eller andre steder. Det kan også være i køkkenet, hvor en ekstra hylde kan udstyres med en flot vandkande, grønne planter eller tedåser.
 • Bøger, plader eller CD’er - brug reoler og hyldesystemer til at opbevare dine bøger, LP’ere eller CD’er. Din musik- og litteratursmag får din personlighed til at skinne igennem rummet og er et oplagt samtaleemne, når du får besøg.
 • Malerier og plakater - kunst tilfører rummet liv og sjæl, og samtidig får du mulighed for at dyrke din personlige stil. Uanset om du er til abstrakt kunst, et personligt portræt af en, du ser op til, eller en moderne plakat, kan du bruge kunsten til at få en mere personlig indretning.
 • Svævende planter - grønne planter skaber en hyggelig indretning i stuen. Bor du i en bolig med bjælker, kan du hænge dine potteplanter op. Find dine favoritblomster eller plant lækre krydderurter, som du kan plukke direkte i køkkenet.

personlig indretning i hjemmet

Billedet er fra @mariamwabala

Plads til minder giver en personlig indretning

Minder er alt det, der gør os til dem, vi er i dag. De er små byggesten i vores tilværelse, og derfor er det naturligt at bruge dem i en personlig indretning i hjemmet fremfor at gemme dem af vejen under sengen.

 • Postkort og billeder fra rejser - du behøver ikke at have rejst jorden rundt for at kunne fylde hjemmet ud med minder til en hyggelig indretning i stuen. Med postkort og billeder fra både længere rejser men også ture rundt i Danmark kan du tilføre din bolig liv og sjæl. Du kan bruge billederne ved at hænge dem op på køleskabet eller indramme dem i en rustik billedramme. Billedrammen kan hænges op i soveværelset, spisestuen eller i en trappegang.
 • Nips du har samlet gennem livet - små, hyggelige loppefund, gamle bryllupsgaver eller en flot vase, du fandt på tilbud engang. Alt sammen er fine nips, som du kan udstille i et vitrineskab, på en væghængt hylde eller i vindueskarmen for at få en hyggelig indretning i stuen.
 • Personlige milepæle - i løbet af et helt liv vil du løbende nå nye milepæle, og dem bør der gøres plads til i din boligindretning. Find din gamle studenterhue, dine første sko, dit barns første tegning eller andre minder frem fra gemmerne, så de kan komme op til overfladen og forsyne dig med nye smil hver eneste dag.

genbrugsting til hjemmet

Billedet er fra @josefinejacobi

Tag på loppefund og find guld i gemmerne

Loppemarkedet og genbrugsbutikker emmer af personlighed og stil. Derfor kan du med fordel drage ud på loppejagt alene eller med en god veninde, hvor du kan finde masser af inspiration til en hyggelig indretning i stuen - og ofte til en rigtig god pris, der endda kan forhandles.

På loppemarkeder har tingene ofte en helt særlig historie med sig. Det, at der er en fortælling bag de små ting, gør, at de får mere liv og en større betydning, når du indretter dit hjem. Der er derfor masser af fordele ved at købe brugt - især hvis du i forvejen er glad for en klassisk stil.

 • Billige potter - ofte kan du finde et stort udvalg af potter i flotte farver og til ingen penge. De giver en hyggelig indretning i stuen med deres forskellige former og størrelser.
 • Rustikke rammer - brug de antikke rammer i mørkt træ til at indramme dine feriebilleder eller en gammel familieopskrift.
 • Elegante lysestager - lys er nøgleordet til en hyggelig indretning i stuen. På loppemarkedet kan du finde rustikke lysestager i fx messing, som kan skabe varme i hjemmet.
Back to blog