Skab hygge med gulvtæpper i hjemmet

Skab hygge med gulvtæpper i hjemmet

Går du og drømmer om at give dit hjem et frisk pust? Så kan der være god grund til at tænke nye tæpper ind i billedet. På mange måder kan tæpper være med til at påvirke udtrykket i et rum. I dette blogindlæg hjælper vi dig godt på vej til, hvordan du kan gribe denne indretningsopgave an.

Gulvtæppe til børneværelse

Billedet er fra @lineblirupbidstrup

Måder du kan bruge løse tæpper i din indretning

En af fordelene ved at indrette sig med tæpper er, at de mere eller mindre kan bruges i hele boligen. Herunder kommer vi naturligvis med forskellige eksempler, så du kan komme ekstra godt fra start selv.

Gulvtæppe til stuen

Billedet er fra @mi.interieur

Tæpper i stuen

I mange hjem er stuen et af samlingspunkterne, og med tæpper er det muligt at skabe ekstra hygge. Du kan med fordel placere et tæppe under den eller de sofaer, du har indrettet dig med. Oplev, hvordan tæppet kan være med til at samle siddeområdet, og nærmest gøre denne del af stuen til et rum for sig.

Har du møbler i neutrale farver, eller måske en minimalistisk stil, kan et farverigt tæppe gøre sofamiljøet mere indbydende og varmt. Omvendt kan et mere enkelt tæppe være et godt modspil til møbler, hvor der ikke er holdt igen med farverne.

Elsker du at eksperimentere, når du indretter, kan du også gå efter et tæppe, som måske er rundt. Dette kan placeres i alt fra et lille hyggehjørne og til et område, hvor familiens yngste kan lege.

Gulvtæppe i køkken

Billedet er fra @sofiajaakobsson

Tæpper i køkkenet

Køkkenet er et af de steder, der bestemt ikke bør overses, når det kommer til tæpper. Går du efter at skabe en mere hyggelig stemning, som en kontrast til et køkken, der måske er lidt klinisk - så kan et tæppe være en god tilføjelse. Du kan med fordel vælge en i farver, som passer til andet interiør i rummene op til køkkenet. Det kan være en måde at skabe en god rød tråd på.

Gulvtæppe til spisestuen

Billedet er fra @klintdrupp

Tæpper i spisestuen

En af de ting som går hånd i hånd, er spisestuen og løse tæpper. Et tæppe under spisebordet, kan være prikken over i’et på dette område i boligen. Og du kan med fordel tænke både spisebordets og spisestolenes stil ind i billedet, når du skal vælge et tæppe.

Tæpper på badeværelset

Kunne du tænke dig at træde ind på et badeværelse, som virker ekstra indbydende? Så kan det være værd at investere i et tæppe hertil. Det er en fantastisk måde at tilføje en charmerende twist på. Og skulle du ikke have gulvvarme, kan tæppet samtidig hjælpe med at holde fødderne varme.

Tæpper i soveværelset

Billedet er fra @homewithvivian

Tæpper til soveværelset

Soveværelset er et rum, vi opholder os mange timer i hver nat. Derfor kan du naturligvis også tænke over at skabe et ekstra indbydende og hyggeligt miljø, så du får ekstra meget lyst til at opholde dig her. En af måderne du kan gøre det på, er med et smukt tæppe. Placér gerne tæppet helt eller delvist under sengen, eller måske ved siden af.

Hvordan vælger du et tæppe i den rette størrelse?

Skulle du have sat dig for at ville indrette dig med løse tæpper, så skal du formentlig forholde dig til tæppets størrelse. Du er naturligvis helt selv med til at vælge, hvilken størrelse du foretrækker. Der er dog et par ting, du kan have i baghovedet, hvis du ønsker at det løse tæppe skal være et bindende element i et rum.

Farverig tæpper

Billedet er fra @amoesgaard

Den ideelle størrelse til stuen

Tager vi først udgangspunkt i stuen, er det ideelt at gå med en model, som gerne går lidt ind under sofaen. På den måde kommer tæppet ekstra godt til rette, og det kan forbinde de forskellige elementer, der er placeret under. Har du andre møbler i sofaområdet, kan du med fordel også købe et stort nok tæppe til, at de også kan placeres på tæppet.

Tæppets størrelse til køkkenet

I køkkenet kan en smallere løber være et godt valg. På den måde optager tæppet ikke alt for meget plads, men det kommer stadig til at skabe blikfang.

Indretning af gulvtæppe i spisestue

Billedet er fra @juliehussmann86

Når du skal vælge et tæppe til spisestuen

I spisestuen er der særligt en ting, du kan tænke over. Den ting er, at tæppet er stort nok til, at stolene kan trækkes ud, så de ikke går ud over tæppet. I sidste ende vil det give det smukkeste resultat. Tæppet vil samtidig også komme mest muligt på sin plads, da det gør området ekstra rummeligt.

Valg af tæppe til badeværelset

Det sidste eksempel vi kommer omkring her, er badeværelset. Når du skal vælge den rette størrelse, så tag meget gerne højde for, hvor rummeligt dit badeværelse er. Går du f.eks. med en variant, der er for stor, kan det både blive upraktisk og få rummet til at virke trangt. Gå derfor gerne efter en størrelse, hvor der gerne er luft rundt omkring tæppet.

Gulvtæppe til soveværelset

Billedet er fra @skolen_1912

Tæpper til soveværelset

Størrelsen på tæppet til soveværelset kan variere en del alt efter, om du ønsker det under sengen eller ved siden af. Dit valg kan naturligvis både være baseret på, hvad der vil komplementere dit rum bedst - og hvad dit budget tillader. I begge tilfælde vil du opleve, hvordan det kan give noget ekstra unikt til soveværelset. Og så er det naturligvis ekstra behageligt at træde på, hver gang du skal op eller i seng.

Gulvtæppe til entre

Billedet er fra @saratornblad

Ting du kan overveje alt efter, hvor dine tæpper skal placeres

Løse tæpper kommer i mange forskellige designs, størrelser og ikke mindst materialer. Og du kan med fordel tænke materialevalget ind, alt efter hvor tæpper skal placeres henne. Skulle du f.eks. være på udkig efter et tæppe til gangen, køkkenet, badeværelset m.m., er det ideelt med vaskbare tæpper. I rum som disse kan der nemlig være ekstra stor sandsynlighed for, at der kommer pletter fra fodtøj, madvarer, makeupprodukter m.m.

Skal tæppet placeres i stuen, soveværelset eller lignende, kan du med fordel gå efter en variant, som er til den tykkere side. Det gør det ekstra behageligt at gå på - og så kan det være nemmere at holde fødderne varme.

Back to blog