Tips til indretning af kolonihavehuset

Gode tips til indretning af kolonihavehuset

Kolonihavehuse er en investering, som flere og flere danskere gør sig. Og det er der ikke noget at sige til. Kolonihavehuset kan give det perfekte afbræk fra hverdagen, og samtidig giver størrelsen på det typiske hus en lille oase, hvor man kan komme helt ned i gear.

Kolonihavehus

Billedet er fra @blishytten

Kolonihave indretning - få hjælp til at komme godt fra start

Står du til at skulle overtage et nyt kolonihavehus, eller har du et, som du ønsker at give et frisk pust? Så læs med her. Vi kommer med tips til, hvordan du kan komme godt i mål med indretningen af din kolonihave, så du kan få endnu mere glæde af det.

Hvilken stil ønsker du i kolonihavehuset?

Som noget af det første kan du forholde dig til, hvilken stil du ønsker i dit kolonihavehus. Ønsker du eksempelvis en kontrast til det, der er i din faste bolig? Eller skal det være en forlængelse af den? Med spørgsmål som disse kan det blive nemmere at spore dig ind på, hvordan du kan starte din indretning. Og hvor du kan finde forskellige ting, der kan støtte op om din stil.

Genbrugsfund til kolonihave

Billedet er fra @himmelkrogen

Kan du opfriske inventar der allerede er i huset?

Når et kolonihavehus sælges, følger det meste af inventaret ofte med. Til en start kan du derfor også se på, hvad du ønsker at beholde, og hvad der skal udskiftes. I den forbindelse kan det være aktuelt at se på, om stole, borde eller andet kan opfriskes. Det kan være med en omgang maling eller lignende. På den måde kan tingene få et frisk pust, og det vil være billigere end at købe nyt. Du kan derfor også øjne muligheden for et nyt gør-det-selv-projekt.

Et lille tip er, at du besøger en farvehandel, når du skal finde den rette farve. Som regel kan de hjælpe med at blande den nuance, du måtte ønske - det gælder også, hvis du allerede har spottet en farve, som du gerne vil tage i brug. Husk bare at tage en farveprøve eller lignende med til dem.

Loppefund til kolonihave

Billedet er fra @voreslilleperle

Gå på jagt efter loppefund

Et tip er også, at du går på jagt efter skønne loppefund. Det kan være alt fra møbler, service, håndklædeholdere eller andet, som kan give et unikt strejf til din oase. Med loppefund har du nemlig mulighed for at tilføje noget, der støtter ekstra meget op om kolonihavestemningen. Som et ekstra plus er der gode genbrugsbutikker og loppemarkeder landet rundt, hvor du kan håndplukke ting, der vil passe lige ind i den atmosfære, du ønsker at skabe.

Hold ikke igen med at kombinere nyt og gammelt

I din indretning af kolonihavehuset kan du med fordel kombinere nyt og gammelt. Det er uanset, om der er tale om puder, plaider, lysestager eller spisebordsstolene. De mange små valg du ender med at gøre dig, kan nemlig give huset præcis den charme, du måtte ønske dig.

Hos Stori.dk har vi et bredt udvalg af smukke og unikke pyntegenstande, møbler, lamper m.m., som måske også kan finde vej til dit kolonihavehus.

Kolonihave indretning

Billedet er fra @villakuba

Udnyt alle kvadratmeter mest muligt i din kolonihave indretning

Sammenlignes et kolonihavehus med et sommerhus, så vil kolonihavehuset ofte være en del mindre. Et tip er derfor også, at du ser på, hvordan du bedst muligt kan udnytte alle de kvadratmeter, du har til rådighed. Som det første kan du forholde dig til, hvor mange der skal være plads til. Herefter kan du se på smarte opbevaringsmuligheder, hvordan der kan skabes ekstra siddepladser med et spisebord med udtræk, eller måske en kombineret sofa og sovesofa. Generelt kan du overveje, hvordan du kan finde møbler, som f.eks. har flere egenskaber. I sidste ende kan det gøre en stor forskel ift., hvor rummeligt dit kolonihavehus kommer til at virke - uanset størrelsen.

Taler vi om køkkenet, kan du skabe ekstra plads til køkkenredskaber m.m. ved at sætte hylder eller kroge op. Og som et ekstra plus bliver det endnu nemmere at finde det, der skal bruges under madlavningen.

Har du et kolonihavehus, som er med hems? Så kan du med fordel indrette denne til et soverum. Det kan være med til at frigive ekstra meget plads, som kan bruges til siddepladser eller andet i dagtimerne. Da en hems ofte ikke er særlig høj, kan det være ideelt blot at placere en god madras direkte på gulvet.

Indretning af soveværelse i kolonihavehus

Billedet er fra @camillabaekvad

Få kolonihavehuset til at syne større med de rette farvevalg

Har du et ønske om, at få dit kolonihavehus til at syne større og mere rummeligt? Så kan det være en fordel at tænke farvevalg ind i billedet. Det kan være alt fra, at gulve, vægge og lofterne males i samme farver. Du kan også give dig i kast med at kombinere forskellige farver på vægge m.m., som samtidig kan give en større rumfornemmelse. Det er uanset, om du tager pastelfarver i brug, lyse farver, mørke farver eller andet. I bund og grund er det kun din fantasi som sætter grænser for, hvordan du kan gribe farvevalget an.

Udendørsindretning af kolonihaver

Billedet er fra @braatan_1728

Gør udemiljøet til en forlængelse af kolonihavehuset

I kolonihavehusets indretning kan du med fordel tænke udemiljøet ind i billedet. Du kan nemlig få huset til at virke og syne større, hvis du indretter dig med planter, siddepladser, lanterne eller andet f.eks. i forlængelse af stuen. Det kan derfor være en fordel, hvis du tænker dette med ind i billedet, når du går i gang med indretningen. På den måde kan du nemlig skabe et ekstra “rum”. Og her kan der blive plads til ekstra ting, som er med til at skabe den hyggelige og afslappende stemning, der ofte er i et kolonihavehus.

Skulle du have en lille have med plads til et drivhus, kan det også transformeres til et lille orangeri. Her kan der både blive plads til frugter og grøntsager, men også siddepladser, der kan nydes det meste af året.

At et kolonihavehus er til den mindre side, behøver på ingen måde at være en begrænsning. Og hvis du følger nogle af de tips, du har fået med her, kan du blive hjulpet ekstra godt på vej.

Back to blog