DIY: Giv dine glas vaser et keramik look

DIY: Giv dine glas vaser et keramik look

Har du også et par kedelige glas vaser gemt bagerst i skabet som du aldrig får brugt? Så har vi løsningen til dig! Med blot bagepulver og maling kan du nemt pifte dine gamle vaser op og give dem et nyt moderne keramisk look.

Måske du har hørt om #trashterracotta som er skabt af Tik Tokeren @genevavanderzeil, der tager kedelig glas vaser som egentlig bare skulle smides ud, men forvandler dem til smukke keramik/terracotta inspireret vaser.

Keramik vaser

Billedet er fra Pinterest

Keramik vaser er virkelig blevet trendy indenfor de sidste par år, og har fundet plads hos de fleste i deres hjem. Vaserne giver et fint rustikt udtryk med deres unikke overflade der ofte ses i de varme jordfarver. De er perfekt til grene, blomster eller blot til dekoration.

Hvis du ikke har et par gamle vaser, kan du også nemt finde et par billige vaser eller skåle ved dit lokale loppemarked eller i genbrugsbutikker, hvor der er et hav af muligheder. Ofte kan du endda finde nogle som er flotte i sig selv uden et DIY-projekt. Gå på udkig efter de vaser som har en pæn form, det er disse som vil se unikke ud efter transformationen. Selvom vaserne har lidt skræmmer som er kommet med årerne, ikke længere er trendy eller har en umoderne farve er det dem som kan have et stort potentiale. Med en kærlig hånd er de så gode som nye.

Vaser kommer i mange forskellige former, størrelser og overflader. Gå efter vaser med en glat overflade, såsom porcelæn, keramik eller glas for at opnå det bedste resultat.

I denne artikel får du en udførlig DIY guide til, hvordan du laver de flotte keramik vaser ud af dine gamle glas- eller porcelænsvaser.

gør det selv projekt

Billedet er fra Sincerely Ami

Det du skal bruge til dit DIY projekt

Her er en samlet liste over de materialer du skal bruge til at skabe dine nye keramik vaser. Det er super nemt og måske er det endda noget du allerede har liggende derhjemme:

  • Et par gamle vaser der trænger til et nyt look. Find dem evt. på et loppemarked eller i en genbrugsbutik, hvis du ikke har nogle derhjemme. Eksperimenter også med vinflasker, gamle syltetøjsglas eller plastikflasker.
  • Bagepulver eller natron, som du garanteret har i køkkenet.
  • Vandbasseret maling er bedst, men hvis du har restmaling fra dine tidligere renoveringsprojekter, kan dette også bruges. Blot skal du være opmærksom på at disse vaser ikke kan tåle at få vand på sig, og egner sig derfor bedst til dekoration eller tørrede blomster
  • Malerpensler, svamp eller skumstencil. Afhængig af den tekstur du vil skabe, kan du med en pensel opnå et rent udtryk, hvorimod du med en svamp kan skabe mere tekstur med malingen ved brug af duppe teknikken.
  • En skål hvor du kan blande maling og bagepulver/natron sammen i.

1. Gør dine vaser klar til maling

Find dine vaser frem som trænger til et nyt liv. Sørg for at vaske dine vaser så der ikke er snavs eller fedt som samler sig under malingen. Tør dem af med et viskestykke så de er helt tørre til de skal males

maling

Billedet er fra Pinterest

2. Opbland maling og bagepulver/natron

Du skal bruge omkring ½ – 1 dl maling og 5-8 tsk bagepulver eller natron. Rør det godt rundt i en skål så det ikke danner klumper. Gå efter en konsistens der ikke er for tynd men heller ikke for tyk, så malingen er nem at påføre på vasen. Afhængig af størrelsen på din vase kan du prøve dig frem og skabe den rigtige konsistens. Jo mere bagepulver eller natron du tilføjer til malingen, jo mere tekstur får du.

Benyt en maling der er vandbaseret til de vaser hvor du fx. vil hælde vand i til friske blomster, så malingen ikke krakelerer. Man kan også sagtens bruge rester af sin vægmaling hvis man skulle have noget til overs fra sine tidligere maleprojekter. Dette kan man bruge til vaser som blot er til pynt eller til tørrede blomster. Gå evt. ned til Flügger og be om en lille bøtte med testmaling hvis du er på udkig efter en mere specifik farve. Ellers har Søstrene Grene eller Pandora Hobby også et fint udvalg af maling.

gør det selv keramik vaser

Billedet er fra Pinterest

3. Lad kreativiteten og malingen flyde

Nu er det tid til at male dine vaser. Afprøv forskellige maleteknikker for at opnå det ønskede resultat. Brug en malerpensel og stryg op og ned ad vasen for en mere jævn overflade. Vil du derimod have lidt mere tekstur i vasen eller blande farver sammen, kan du med en svamp eller skumstencil duppe malingen på vasen. Skab bløde overgange med forskellige farver af maling ved at duppe. Mal vasen både udvendigt og indvendigt.

Giv din vase mellem 2-4 lag maling afhængig af det ønskede resultat. Husk og lad vasen tørre imellem lagene når du påfører malingen, så der ikke dannes klumper.

diy keramik vaser

Billedet er fra Pinterest

4. Dekorer dit hjem med dine nye vaser

Det sidste step er at finde den perfekte plads til din(e) nye vase(r). Dekorer dit sofabord med en coffeetable book, og placer en vase oven på den for et rent og æstetisk udtryk. Har du evt. malet flere vaser i forskellige former og størrelser, kan du placere dem ved siden af hinanden i store klynger så de komplimenterer hinanden og skaber et sammenhængende udtryk. Du kan også gå ind på Stori’s Pinterest eller Instagram og finde inspiration blandt de mange billeder.

Dette var vores guide til at forvandle gamle kedelige vaser om til keramik inspireret vaser. Det er et nemt projekt du kan give dig i kast med en hverdagsaften eller i weekenden med dine børn. Lad jeres kreativitet udfolde sig og eksperimenter med forskellige slags vaser og farver. Det er en perfekt mulighed for at genbruge syltetøjsglas, vin flasker eller andre former for glas som ellers bare skulle smides ud til affaldssortering.

Læs også vores DIY: Lav dit eget klinkebord / mosaikbord

Back to blog