Sådan indretter du med vaser

Sådan indretter du med vaser

Leder du efter en hurtig og effektiv måde at opdatere din bolig på? Så er vaser en alsidig og populær dekorationsgenstand, som du altid kan bruge i indretningen. En vase kan tilføje personlighed og liv til alle rum, hvad enten det er stuen, spisestuen, køkkenet, kontoret eller soveværelset, og den kan samtidig være nøglekomponenten til at skabe sammenhæng og fremhæve en specifik stil. Her er 5 gode tips til at indrette med flotte vaser:

Stori Glas Vase, Ballerina, Ø26 H23

1. Leg med former og størrelser

Skab variation i din indretning med vaser i forskellige former og størrelser. Du kan eksempelvis placere store vaser med små vaser i dekorative stilleben på hylder, borde eller i vindueskarmen. Brug gerne en taburet eller sidebord som piedestal til at fremhæve den enkelte vase (læs mere her). Du kan også gå efter forskellige geometriske former såsom runde vaser og firkantede vaser. Især vaser med organiske former er populære, da de er unikke i deres udtryk og passer perfekt ind i den nordiske indretningstil.

Stori Vase/Skultptur, Ball Small, Hvid
Stori Vase/Skulptur, Ball Large, Hvid

2. Vælg vaser i farver og forskellige materialer

En vase er en fantastisk måde at tilføje farve til din bolig på. Vælg eksempelvis en glasvase i stærke farver, der skaber blikfang og reflekterer lys på dine overflader. Hvis du ikke er glad for prangende farver, så kan du overveje keramik vaser i neutrale toner. Vaser i keramik giver en mere rolig og eksklusiv visuel effekt. Du behøver ikke altid at have blomster i dine vaser, da de også kan være en skulptur i sig selv. Fremvis eventuelt dine vaser i et vitrineskab, så det ligner en kunstudstilling.

Louise Roe Vase, Pirout 02, Keramik, Sanded Ocker - Ø33 H42

3. Skab højde med vaser

Bryd de lige synslinjer i din indretning med vaser i forskellige højder. Variation i højden er med til at skabe balance og dynamik, da vi ofte har mange skarpe vinkler og kanter i vores hjem. Tænk i modsætninger ved at stille høje vaser og lave vaser sammen i grupper eller hver for sig. På den måde kan du også udnytte pladsen opad. En høj vase kan desuden fungere som ”centerpiece” i din borddækning til en særlig begivenhed. 

Nordal Vase, Sable, Glas, Lilla - Ø13 H30

4. Eksperimenter med skiftende trends

Mange føler nok, at man låser sig til en specifik indretningsstil, når man vælger store og dyre møbler til sin bolig. En vase er derfor den perfekte måde at eksperimentere med trends på. Det kan eksempelvis være, at du gerne vil afprøve en ny farve derhjemme uden at gå all-in. Du kan også nemt udskifte dine vaser efter årstid og humør. Hvis du elsker at lege med indretningen, så overvej en billig vase i stedet for en designer vase.

HAY Vase, Juice, Glas, Gul - Ø22 H22

5. Brug blomster, grene og grønne planter

Blomstervaser er alsidige og kan benyttes på mange interessante måder. Selvom de også er smukke uden, så giver vaser med blomster en anden form for liv og æstetisk udtryk. Du kan tilføje friske eller tørrede blomster, store buketter, få langstilkede blomster eller små blomsterhoveder. Du kan endda bruge grønne planter eller rustikke grene og dekorere dem efter højtiderne. Vælg en farverig vase der står i kontrast til blomsterne eller en klassisk, gennemsigtig vase i glas, som sætter mere fokus på selve buketten. Kun fantasien sætter grænser!

House Doctor Vase, Noa, Mørkebrun - Ø26 H36

Back to blog